Sport

Ruud utslått i kvartfinalen i Challenger-turnering

Argentinske Maximo Gonzalez ble et nummer for god for Casper Ruud (17) i kvartfinalen i Challenger-turneringen i tennis i Santiago torsdag.

Casper Ruud.
  • Marthe Ihle

Ruud tapte den tre sett lange kampen 7-5, 5-7, 3-6. I et jevnt første sett måtte den norske tennisprofilen kjempe hardt for å holde egen serve i kampens 11. game. Ruud gjorde jobben, og brøt Gonzales til settseier i påfølgende game.

Statistikken viste at Ruud reddet ikke mindre enn sju bruddballer i løpet av åpningssettet.

Les også

Ruud klar for kvartfinale i Sør-Amerika

I annet sett kom imidlertid servebruddet Ruud klarte å unngå i det første. Gonzales brøt nordmannen til 2-1-ledelse og skaffet seg et grep om settet. Ruud brøt riktignok tilbake til 4-4, men argentineren tok til slutt settet med 7-5. I tredje og avgjørende sett gikk Gonzalez i en tidlig 2-0-ledelse, og Ruud kom aldri à jour etter det. Til slutt endte det med tap 3-6. Gonzalez er nummer 166 på ATPs siste verdensranking. Ruud innehar 265.-plassen. Torsdagens motstander var med andre ord av det sterke slaget.

Onsdag slo Ruud tyske Michael Linzer i annen runde, mens spanske Jaume Munar ble feid av banen i to strake sett i første runde tirsdag.

Ruud spilte også doubleturneringen i Santiago. Der ble det tap allerede i første runde mandag. 17-åringen og makker Bastian Malle fra Chile røk 7-6 (7-5), 7-5 for chilenerne Marcelo Tomas Barrios Vera og Jorge Montero. (NTB)

Les også

  1. Tennisstjerne går med på å søke psykologhjelp - får redusert karantenen med fem uker

  2. Casper Ruud (17) enkelt videre i Chile

Les mer om

  1. Tennis