Sport

Slo ut Zuccarellos lag på vei til finalen – i natt vant de Stanley Cup for første gang

St. Louis Blues sikret seg sitt første Stanley Cup-trofé noensinne etter å ha slått Boston Bruins 4–1 i den avgjørende, syvende kampen i finaleserien.

Alexander Steen og lagkameratene kunne endelig løfte pokalen.

Boston Bruins – St. Louis Blues 1–4

St. Louis Blues debuterte i NHL i 1967-68-sesongen og spilte i år sitt 42. sluttspill. Så sent som i januar lå laget sist på tabellen.

Nå er de Stanley Cup-mestre.

– Det har vært et helt utrolig år. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Fra der vi var, til der vi er nå. Jeg har aldri vært mer stolt over å bære drakten. Det er utrolig, sa lagkaptein for St. Louis Blues Alex Pietrangelo til nhl.com etter kampen.

I forkant av onsdagens kamp sto det 3-3 etter seks kamper i finaleserien. Dermed måtte Stanley Cup avgjøres i en sjuende og avgjørende finalekamp.

Entusiasmen dabbet av

Hjemmelaget Boston Bruins fikk en vond første periode i TD Garden.

Med tre minutter igjen av perioden satte St. Louis-spiller Ryan O'Reilly inn kampens første scoring, mot spillets gang. Og bare sekunder før periodeslutt doblet bortelaget ledelsen.

Da var det Pietrangelo som var sist på pucken.

Kampens andre periode var jevnspilt og hendelsesfattig. St. Louis var nærmest scoring, men Bostons Zdeno Charas mirakuløse redning bak egen målvakt Tuukka Rask hindret ny scoring.

Allerede da hadde mye av entusiasmen til hjemmepublikummet dabbet av.

Hang med hodet

I kampens siste periode ble all tvil feid til side. Brayden Schenn og Zach Sanford satte inn hver sine mål for St. Louis. Selv ikke Matt Grzelcyks trøstescoring kunne endre utfallet: 4-1-seier til St. Louis og en historisk kveld for Missouri-laget.

– Det er en utrolig følelse. Vi klarte det. Jeg kan ikke vente med å komme tilbake til St. Louis å feire sammen med resten av byen, sa St. Louis-keeper Jordan Binnington, skriver AFP.

På motsatt banehalvdel hang Boston-spillerne med hodet.

– Det er vanskelig å finne ord, sa lagets kaptein Zdeno Chara mens han kjempet med å holde tårene tilbake.

– Dette er ikke enkelt. Alle så for seg et annet utfall og vi trodde virkelig det var vår tur. Men sånn er sport, man må takle det og komme seg videre.

Lag vei til finalen

Veien til den historiske finaleseieren har vært lang for St. Louis.

De slo ut Mats Zuccarellos Stars med 4-3 i kvartfinalen, før de beseiret San Jose Sharks 4–2 i semifinaleserien. Til slutt sikret laget fra Missouri seg sin første finale siden 1970 og sitt første Stanley Cup-trofé noensinne.

St. Louis var fram til onsdag det eldste aktive laget i NHL som aldri har vunnet Stanley Cup, til tross for finaler i både 1968, 1969 og 1970.

(©NTB)

Les mer om

  1. NHL
  2. Stanley Cup
  3. Boston Bruins