French Open utsatt til i høst

Roland-Garros, som normalt er årets annen Grand Slam-turnering i tennis, skal i år avvikles i september og oktober. Det offentliggjorde arrangøren tirsdag.

Rafael Nadal har vunnet turneringen på Roland-Garros utrolige 12 ganger.

Verdens viktigste grusturnering avvikles normalt i Paris med start i mai. I år skulle turneringen innledes 24. mai og vare til 7. juni, men i stedet skal første ball slås over nettet 20. september. Siste finale spilles 4. oktober.

– Hele verden er påvirket av helsekrisen knyttet til koronaviruset. For å sikre alle involvertes helse og sikkerhet har Frankrikes tennisforbund besluttet å utsette årets utgave av Roland-Garros, heter det i en uttalelse på turneringens nettsted.

Casper Ruud må vente helt til i høst med å spille Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Den er utsatt på grunn av spredningen av koronaviruset.
Les også

Betaler du mye for å se på sport? Nå tar flere TV-kanaler grep etter korona-utsettelsene.

Les også

Norges OL-håp vil ikke ha spesialbehandling. Treneren avviser korona-unntak for idrettsstjernene.

– Selv om ingen kan forutse hvordan situasjonen vil være i siste halvdel av mai, har dagens karantenetiltak i Frankrike gjort det umulig for oss å fortsette forberedelsene, og derfor er vi ikke i stand til å avholde turneringen på de opprinnelig oppsatte datoene.

Allerede er en lang rekke tennisturneringer avlyst eller utsatt, deriblant de to store hardcourtturneringene i Indian Wells og Miami denne måneden. Monte-Carlo Masters i april, den første store turneringen i grussesongen, er også blant de avlyste.