Sport

Surt hjemmetap etter ledelse for Minnesota Wild mot New York Islanders

Det endte med tap, tross 1-0-ledelse, da Minnesota Wild tok imot New York Islanders søndag. Med tre mål i siste periode ble det 3-1-seier til Islanders.

Minnesota Wilds Mats Zuccarello (th) og New York Islanders forsvarsspiller Adam Pelech kjemper om pucken i første periode søndag. Foto: Andy Clayton-King / AP / NTB scanpix

 • NTB

Totalt sett ble det en ganske jevnspilt kamp, om enn litt kjedelig, der lagene byttet på å ha overtaket og tidvis slet med å få uttelling på målsjansene. New York-gjestene hadde imidlertid det lille ekstra på isen.

– Denne kampen hadde ikke egentlig den helt store underholdningsverdien, for å være ærlig, innrømmet spissveteran Eric Staal på Minnesota Wild overfor Pioneer Press.

– Det var antakeligvis like kjedelig for folk å se på, som det var å spille. Det var bare ikke så mye der. Du ønsker likevel å finne en måte å vinne sånne kamper på, la han til.

Sånn skulle det ikke gå, for tross 1-0-ledelsen som Wild holdt på fra 16. minutt av kampen og helt inn i tredje periode, greide gjestene å snu alt på halvannet minutt og forsegle seieren med en siste scoring før slutt.

Totalt hadde begge målvaktene hadde 25 redninger, mens Islanders hadde 52 prosent besittelse og vant skuddstatistikken med 28 mot Wild sine 26.

Wild-ledelse

Søndag var Islanders mest tent og gikk mest offensivt ut, men etter hvert ble Minnesota Wild varmere i trøyene. Etter 15 minutter i første periode oppsto litt kaos foran Islanders' mål, og Ryan Donato klarte å bakse pucken inn, etter at den spratt via blant andre lagkameratene Ryan Suter og Joel Eriksson Ek. 1-0 til norske Mats Zuccarello og Wild.

I den målløse andreperioden hadde laget fra New York ti skudd på mål mot Minnesota-lagets fem.

I femte minutt av tredje periode oppsto igjen litt kaos foran mål, hjemmelagets denne gang, og Ryan Pulock sendte en suser inn, som snek seg over mållinjen. Med utligningen kom en ny giv, og neste scoring halvannet minutt etterpå var en perle: Leo Komarov spilte pucken tilbake til Matt Martin, en fantastisk pasning der Martin sto perfekt plassert og smalt inn 2-1-ledelsen.

Mot slutten av kampen, med to og ett halvt minutt igjen, besørget Tom Kuhnhackl 3-1-scoringen med ett nydelig skudd som gikk via stolpen, og som Devan Dubnyk ikke klarte å stanse.

En kamp om gangen

Før tapet søndag hadde Minnesota Wild 6-4- og 3-0-seiere mot henholdsvis Colorado Avalanche og Calgary Flames i de siste to kampene sine, men også et forsmedelig 0-6-tap for Winnipeg Jets 21. desember.

Wild-trener Bruce Boudreau understreket at de alltid tar én kamp om gangen og hever blikket framover til de neste kampene.

– Denne uka kommer til å bli en veldig vanskelig uke med Islanders og (Toronto Maple) Leafs, sa Boudreau før Wilds gikk på isen i Xcel Energy Center.

Årets siste kamp spilles for Mats Zuccarello og Wilds i Canada, hos Toronto Maple Leafs på nyttårsaften. Da har nordmannen mulighet til å pynte på 2019-statistikken sin og loggføre tosifret antall mål for laget i år, der han så langt har scoret ni ganger.

Mats Zuccarello spilte 18 minutter og 32 sekunder for hjemmelaget søndag.

Relevante artikler

 1. SPORT

  Zuccarello-mål i natt

 2. FOTBALL

  Zuccarello markerte seg i natt - scoret i seier

 3. SPORT

  Opptur for Zuccarello og Wild

 4. SPORT

  Zuccarello-scoring sikret sterk hjemmeseier

 5. SPORT

  Zuccarellos Wild avgjorde i forlengning

 6. SPORT

  Ny opptur for Zuccarello og Wild