Polsk seier – god norsk start på Raw Air

Seks nordmenn blant de 12 beste.

Kamil Stoch vant Raw Air-åpningen.
  • 100% Sport

Den norske innsatsen var solid, men ingen kunne stoppe Kamil Stoch fra å vinne i Raw Air-åpningen i Holmenkollen. Robert Johansson ble toer i kvalifiseringen.

Norge hadde seks hoppere blant de tolv beste fredag. I alt gikk 10 av 13 nordmenn videre til søndagens individuelle renn.

Stoch var i en egen klasse. Den polske stjernen landet på 131 meter og var 6,2 poeng foran Johansson, som hoppet en halv meter kortere enn rivalen.

Robert Johansson ble nummer to i Holmenkollen fredag.

Johann André Forfang ble nummer fire etter et svev på 130 meter, mens Andreas Stjernen tok sjetteplassen. Trønderen klarte 127,5 meter i kveldsrennet.

Daniel-André Tande fikk ikke helt klaff, men endte likevel akkurat innenfor topp ti etter et hopp på 124,5 meter.

Les også

«Vi var ikke idioter i Rio, og vi var ikke genier i Pyeongchang»

Nedtur for Fannemel

Deretter la Marius Lindvik (125 meter) og Halvor Egner Granerud (124) seg på 11.- og 12.-plass.

Problemene fortsatte for Anders Fannemel i Raw Air-premieren. Han klarte bare 123 meter og havnet på 18.-plass. Hornindal-hopperen får ikke være med i lørdagens lagkonkurranse. Det opplevde han også i fjorårets utgave.

Det norske laget lørdag vil bestå av Johansson, Forfang, Stjernen og Tande. Med andre ord samme lag som vant OL-gull i Sør-Korea, men i motsatt rekkefølge.

Hilde videre

Det er kun de fire hopperne landslagssjef Alexander Stöckl velger til lørdagens lagkonkurranse som har en sjanse til å vinne Raw Air sammenlagt.

Det skal hoppes ti dager på rad i Raw Air, og både kvalifiseringer og lagkonkurranser blir tellende i sammendraget.

Videre fra kvalifiseringen er også veteranen Tom Hilde etter et svev på 118 meter. Det holdt til en 40.-plass. 30-åringen fortalte torsdag til NTB at han setter karrierepunktum under Raw Air. Hilde er med på nasjonal kvote til rennene i Holmenkollen og Lillehammer.

Også Joacim Ø. Bjøreng og Robin Pedersen tok seg videre fredag. Duoen hoppet henholdsvis 116,5 og 115 meter.

Joakim Aune (113,5 meter), Andreas Buskum (113,5) og Sondre Ringen (111,5) klarte ikke å kvalifisere seg til søndagens individuelle konkurranse.

(©NTB)