Forbannet Forfang freste: – Det hører ikke hjemme noe sted

Johann André Forfang var forbannet etter kvalifiseringen i Hoppuka.

SINT: Johann André Forfang var ikke fornøyd etter kvalifiseringen i Oberstdorf lørdag.
  • Mette Bugge

OBERSTDORF: Han ble sendt utfor hoppet med langt dårligere forhold enn de fleste andre, men det aller viktigste var dette: Hjemmehåpet Karl Geiger fikk en helt annen behandling enn ham selv.

De to hoppet like etter hverandre, men Geiger ble holdt igjen av juryen, og det lenge. Nordmannen ble sendt utfor, og holdt på å få hele Hoppuka ødelagt.
Han ble nummer 48 av de 50 hopperne som kommer med til søndagens renn.

Han landet på bare 115 meter.

– Jeg fikk pluss 8,8 poeng. Det er en helt annen konkurranse, det er en helt annen verden. Det hører ikke hjemme noe sted, sa den norske hopperen.

Det var tydelig at han var misfornøyd med behandlingen han hadde fått, noe han ga uttrykk for da han stoppet opp hos de norske journalistene.

Der fortalte han at han var sikker på at han ikke hadde kommet seg gjennom kvalifiseringen. Da han skjønte at han gjorde det, var han likevel forbannet.

De fleste på slutten av kvalifiseringen hadde oppdrift og minuspoeng, som er en fordel.

Eksperten: – Det er for dumt

Han fikk støtte av mange. NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen sier det slik:

– Forholdene var varierende. Jeg er mest irritert på han som kommer etter, Karl Geiger, som har like forhold. Begge er innenfor korridor (visse regler for vind og når hopperne skal få grønt lys). Geiger ble holdt tilbake. Hvis de skal kjøre utfor når det er innenfor korridor, må de kjøre innenfor korridor. Hvis de skal holde igjen hjemmehåpene, blir det for dumt.

I SVEVET: Johann Forfang i kvalifiseringen.

Alltid noe som skjer

Vind og vær vil alltid spille inn i Hoppuka. De norske, bortsett fra Halvor Granerud, kom seg videre til rennet søndag. Andreas Stjernen var den som gjorde det best. Han endte på fjerdeplass med 136,5 meter, og har aldri gjort det bedre i Oberstdorf.

– Nå er jeg lettet. Jeg har følt at det har gått bedre på trening den siste tiden, sier trønderen.

Han forteller at han merket at det løsnet på samlingen på Lillehammer før avreisen til Hoppuka.

– Jeg tror 17. plass er det beste jeg har hatt her. Så dette ble min beste dag i denne bakken. Men det er en litt sånn tricky bakke.

Hjem for å se video

Stjernen forteller at han nå kan senke skuldrene. Han skulle til hotellet og se på video, og gleder seg til fortsettelsen.

Veteranen fikk også med seg at Forfang så vidt karret seg videre:

– Hvis han hadde så mye bakvind er det dumt, men han har heldigvis kommet seg ned.

Robert Johansson på 13. plass med 130 meter, var rimelig fornøyd. De øvrige følte at de ikke helt fikk det til, selv om de kom seg videre.

Stefan Kraft hoppet 138, 5 meter og vant, foran japanske Ryoyu Kobayashi. De hadde samme lengde, men tyskeren bedre karakterer.
Piotr Zyla tok tredjeplassen (137,5 meter).