Sport

Onsdag spilles spøkelsesmål-omkampen: - Blir en veldig viktig kamp

— Laget som vinner er godt rustet til å spille om sølv, sier daglig leder i Byåsen.

Onsdag spilles omkampen mellom Byåsen og Vipers, etter det mye omtalte målet Trondheims-laget fikk uten at det ble scoret.
  • Line Pevik

Kampen som i utgangspunktet endte 24–25 i favør Byåsen i november i fjor, spilles om igjen onsdag, etter protest fra Vipers Kristiansand. Etter en videogjennomgang viste det seg at Byåsen ble gitt et mål for mye i begynnelsen av 2. omgang. Ingen av lagene valgte å anke avgjørelsen om omkamp.

— Dette blir en veldig viktig kamp. Vi taper ikke så mye på å tape, men vinner vi er vi i en fantastisk posisjon. Laget som vinner er godt rustet til å spille om sølv, sier daglig leder i Byåsen, Jørgen Nygård Pedersen.

Les også

Omkamp mellom Vipers og Byåsen etter spøkelsesmål

Unngår store reiseutgifter

Pedersen gikk tidlig ut der han var fast bestemt på at Byåsen ikke skulle ta kostnadene ved en eventuell omkamp. Forrige kamp kom reisekostnadene på rundt 50.000 kroner.

Jørgen Nygård Pedersen mener onsdagens omkamp mot Vipers blir veldig viktig i jakten på sølv.

— Forbundet gikk inn for å løse dette, så vi slipper heldigvis å betale for reise og overnatting, sier han.Pedersen forklarer at turen til Kristiansund er den dyreste strekningen å reise for Byåsen, og at det antakelig hadde blitt enda dyrere denne gang på grunn av hotellovernatting.

Les også

Byåsen nekter å betale for «spøkelsesmålet» mot Vipers

Motiverte til kamp

Pedersen mener at det for så vidt er greit med omkamp, siden det ble feil med målene. Han påpeker at man ikke kan si noe om hvordan utfallet av kampen hadde blitt, på grunn av «spøkelsesmålet».

— Vi ble glade fordi vi trodde vi vant kampen, og satt derfor igjen med en litt dårlig følelse rett etterpå. Nå er troppen motivert for kampen som kommer, sier han.

Les også

  1. Håper møter med idolene skal stoppe spillerflukt

  2. Byåsen lekte seg til medaljeplass: - Virkelig gledelig å se

Les mer om

  1. Håndball
  2. Byåsen Håndball Elite