Sport

Disse nasjonene står i veien for norsk OL-billett til Rio

Hvis Norge ikke skulle vinne EM, eller tape mot OL-klare Frankrike i finalen, venter en tøff oppgave for å komme til Rio.

VANSKELIG: Harald Reinkind var god mot Kroatia i EM. Nå venter høyst trolig samme nasjon som en av tre motstandere i OL-kvalifiseringen.
  • Arne Hole

KRAKOW: Uansett om det blir Polen, Spania eller Danmark som vinner EM, vil Norges kvalifiseringspulje til OL bli den samme. Motstanderne blir Kroatia, Tyskland og Bahrain.

Les også

Sint Sagosen måtte roe seg ned i garderoben

– Jeg regner med at Tyskland får arrangementet. Da blir det mange tilskuere, og EHF blir fornøyd, sier trenerressurs og ekspert å dechiffrere IHF-koder, Zeljko Tomac i det norske landslaget.

– Vi skal ikke være verter. Søknadsfristen gikk ut 14. desember, og vi har ikke søkt, forteller generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Seedingen endres

Å skjønne IHFs OL-kvalifiseringssystem er ikke gitt den vanlige tilskuer. I utgangspunktet var gruppe 3 satt opp med Danmark, Kroatia, Europa 1 og Bahrain. Europa 1 blir høyst sannsynlig Norge, som er klare for spill om femteplassen hvis det ikke blir sensasjon mot Frankrike onsdag kveld.

Les også

Over 700.000 fulgte Norges håndballthriller

Når Makedonia kommer inn som beste lag fra VM som ikke var klare for OL-kvalifisering, endres seedingen. Tyskland flytter fra gruppe 2 til gruppe 3, mens Danmark flyttes til gruppe 2 – så fremt laget ikke tar EM-gull, eller taper mot Frankrike i finalen. Da blir det Rio direkte.

Makedonia får kanskje den letteste puljen og skal møte Polen, Chile og Afrikas representant. Finalen i afrikamesterskapet spilles søndag mellom Egypt og Tunisia. Chile er sjanseløse.

Les også

Norges kaptein: - Klarer ikke stå her og si at vi skal slå Frankrike

OL-kvalifiseringen spilles fra 7. til 10. april.

Norge deltok sist med herrelag i München-OL i 1972.

Les mer om

  1. Håndball