Sport

Dansk klubbleder rasende på Norge: - Jeg er rystet. Det er totalt skandaløst

Aalborg reagerer på at landslagsledelsen holdt Sander Sagosens skade hemmelig.

Sander Sagosen spilte med brudd i hånden mot Tyskland og Kroatia.
  • Fredrik Saltbones
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Etter bronsefinalen mot Kroatia søndag ble det kjent at Norges stjernespiller Sander Sagosen (20) hadde spilt de to siste kampene i håndball-EM med brudd i hånden.

Trønderen pådro seg et brudd i skuddhånden i hovedrundekampen mot Frankrike, men spilte likevel for fullt både i semifinalen mot Tyskland og i søndagens bronsefinaletap mot Kroatia.

Les også

Norges stjernespiller avslører: Har spilt med brukket hånd

Rasende på Norge

Nå reagerer Sagosens danske klubb Aalborg kraftig på at de ikke ble informert om skaden. Klubbdirektør Jan Larsen fikk først kjennskap til skaden da han så bronsefinalen på TV.

— Jeg har snakket med Sander. Han har et brudd i hånden, og det er selvfølgelig irriterende, men jeg er rasende på det norske håndballforbundet. Det er helt uakseptabelt at de ikke har informert klubben, sier klubbdirektøren danske TV 2.

Hverken landslagssjef Christian Berge eller assistent Glenn Solberg har foreløpig besvart våre henvendelser. Håndballforbundets kommunikasjonssjef Kirsten Birkeland hadde ikke fått med seg Aalborgs reaksjon da vi kom i kontakt med henne. Hun gir beskjed om at de trolig kommer med en uttalelse på et senere tidspunkt.

For Sagosen venter nå noen ukers opphold fra håndballbanen. Aalborg reagerer spesielt fordi overgangsvinduet stengte natt til mandag, og at de nå ikke kan hente inn en erstatter.

Les også

Slik ble Sander (20) EMs beste midtback

— En skam

Aalborg-direktør Jan Larsen forteller at han er «rødglødende av raseri».

— Jeg er meget, meget spent på å få en forklaring fra de norske lederne. Vi skal spille mange kamper i denne perioden. Det er ikke sikkert at vi ville gjort noe på overgangsmarkedet, men da kunne vi vurdert det selv. Siden det skjedde mot Frankrike ville vi hatt muligheten til å gjøre noe, men det har vi ikke nå, sier Larsen, og fortsetter:

— Jeg er totalt målløs. Det er simpelthen en skam. Jeg er rystet over at man har visst at en av våres spillere har hatt et brudd i hånden uten å informere oss om det. Det er totalt skandaløst.

Klubbdirektøren påpeker at han ikke bebreider Sagosen selv, og at det er landslagsledelsens ansvar å informere om slikt.

— Sånn er livet som håndballspiller. Det gjør litt vondt, sa Sander Sagosen til Adresseavisen søndag.

— Vi tok røntgen her, og doktoren vår (Thomas Torgalsen) så på det. I tillegg sendte vi det hjem til to kjempegode ortopeder i Norge. Vi hadde full støtte om at det aldri var farlig å spille med. Det var betryggende å vite at det ikke kunne bli verre, så da har det bare vært smertefullt, sa Sagosen.

Hør Aftenpodden Sport: - Det er nær døden-opplevelse hver gang håndballgutta spiller:

Les også

  1. Glem skuffelsen, nå er dere i folkets hjerter!

  2. Berge spår mer mesterskapsmoro for Norge

Les mer om

  1. Håndball