Vipers lekte seg til seier – slapp til ny debutant

Gunnar Pettersens jenter knuste Molde 37-18 i Lina Marie Jensens (19) debut. Et tvillingpar fra Kristiansand var også på banen samtidig for første gang.

Ungjentene Line Marie Jensen, Karoline Olsen, Anne Charlotte Benestad Rosenvold, Hanne Andve og Elisabeth Benestad Rosenvold fikk alle prøve seg på banen samtidig i Vipers’ storseier.

— Det var veldig kjekt å få prøve det. Jeg var litt nervøs foran kampen. Det var utrolig gøy å komme ut på banen foran så mange folk. Dette gir motivasjon til å trene enda mer for å få mer spillestid, sier Jensen etter kampslutt foran 1100 tilskuere i Aquarama. Seieren var den fjerde på ti dager for Vipers.

Sørlendingene fikk en behagelig spasertur fra start til mål mot Molde, som ligger i bunnstriden. Det ga rom for å la flere av de unge spillerne entre parketten.

Lund-tvillingene Anne Charlotte (19) og Elisabeth Benestad Rosenvold (19) var på et tidspunkt samtidig på banen, og ble dermed Vipers’ første tvillingpar siden verdensklasse-spillerne Kathrine Lunde og Kristine Lunde-Borgersen spilte sammen i Kristiansand. Rosenvold fikk med seg en strafferedning på et forsøk fra Moldes stortalent Anniken Obaidli.

Venstrekant Karoline Olsen (17) lagde sitt første Vipers-mål fra høyrekanten. Fra venstre siden scoret Hanne Andve (19) to mål.

— Det var gøy, og godt å få unnagjort, sier Olsen, som ble en av tidenes yngste målscorere i Vipers.

Fornøyd Pettersen

Gunnar Pettersen likte det han så av de unge og lovende kristiansanderne da de kom inn mot slutten av kampen.

— Det var gøy at de fikk testet seg. Jeg synes de griper muligheten veldig godt. Det er alltid moro å se. Så kan du si at Molde var dårlig, men de taper ikke slik mot mange andre lag. Vi gjør en meget god kamp, sier Pettersen som ikke tok noen ting for gitt på forhånd.

Vipers-benken kunne juble for 37 mål og to poeng mot Molde.

— I fjor gikk vi på noen feilskjær mot disse lagene. Det gjelder å unngå. Skal du være med i toppen har du ikke råd til slike feilskjær, og foreløpig har vi ikke hatt noen av dem. Jeg hadde veldig respekt for Molde på forhånd, fortsetter 60-åringen som gir seg i Vipers etter sesongen. Da kommer Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen inn og overtar Sørlands-skuta.

20 minutter uten baklengs

Vipers’ forsvarsspill i første omgang var utmerket. 14-6 sto på resultattavla da lagene gikk til hvilen. På det meste holdt Annick Lipman i Vipers-målet stengt i drøye 22 minutter.

— Det er veldig uvanlig, og veldig sterkt. Keeperspillet var bra, og forsvarsspillet meget stødig. Det gir selvtillit. Vi er inne i en god bølge nå, den gjelder det å bevare, understreker Pettersen som begynte å tenke fram mot lørdagens returoppgjør i Polen allerede.

Da venter MKS Lublin for Vipers, som har 28-22 mål å gå på i Cupvinnercupens åttedelsfinale. Kveldens seriekamp gir god selvtillit for de rosa før den tøffe kampen.

11 mål på Tomac

— Det er veldig godt å se at forsvarsspillet sitter så godt i dag igjen. Det skal vi bygge videre på, og det viser at det ikke var tilfeldig på lørdag, sier verdensmester Marta Tomac.

Hun ble kveldens toppscorer med hele 11 mål.

— Åjj, jøss. Ble det så mange, ja. Det var hyggelig info å få. Egentlig følte jeg meg litt sliten i dag, jeg har nok trent kanskje litt vel hardt og vi har spilt mange kamper. Men det er gøy å få med seg mange mål og noen innspill. Nå gleder vi oss til Polen-tur, mener Tomac.

Molde under streken

Glassverket tapte sin hjemmekamp mot Byåsen, dermed kan det bli tett om medaljene. I bunnen tok Nordstrand en sterk seier over Rælingen, dermed er Molde på nedrykksplass.

— Det var ikke så kjekt i dag. Det var en dårlig kamp. Men likevel får vi svar på mye, som vi må løse, sier Obaidli.