Kristoffersen til topps igjen: - Et utrolig renn

Vant seks hundredeler foran Marcel Hirscher.

Henrik Kristoffersen vant søndag sitt tredje verdenscupseier denne sesongen.

— Jeg kjørte på grensen i avslutningen av finaleomgangen, og jeg skal ikke nekte for at jeg er veldig stolt av det jeg fikk til. Jeg kjørte virkelig bra nederst, sa Henrik Kristoffersen til NTB etter seieren i Adelboden.

Men ikke alt var like greit i den siste omgangen søndag.

— Jeg skjønner ikke hvorfor jeg tapte så mye før den siste mellomtiden. Heldigvis klarte jeg å avslutte så bra. Det ble jo et utrolig renn for min del, fortalte den norske slalåmkometen.

Han har tre seirer og en annenplass i verdenscuprennene i slalåm i år. Det betyr at han har passert Marcel Hirscher, som også var den sterkeste utfordreren hans søndag.

Henrik Kristoffersen lå på tredjeplass etter første omgang. I den andre var han helt overlegent og kjørte seg opp til seier.

Feil21-åringen lå på tredjeplass etter første omgang etter å ha gjort en stor feil like før henget. Han hadde russeren Alexander Khorosjilov og Marcel Hirscher fra Østerrike foran seg.

I finaleomgangen kjørte den unge nordmannen nærmest prikkfritt, og særlig luktet det svidd av avslutningen hans. Hirscher gjorde det han kunne, men passerte målstreken seks hundredeler for sent etter å ha ledet gjennom brorparten av finaleomgangen. Men østerrikeren som har vunnet verdenscupen de fire siste årene, klarte ikke å matche den sterke avslutningen til Kristoffersen.

— Nå er jeg veldig glad, for det betyr litt ekstra å vinne et renn som dette i Adelboden. Det er en klassiker. Mange legender har gått til topps her. Det er stort å komme inn på den listen, slo den unge romerikingen fast.

Ikke lett

I Santa Caterina for fire dager siden var det Hirscher som vant. Dermed fikk Kristoffersen revansje under svært vanskelige og utfordrende forhold i Sveits. Det var snø og tåke som skapte problemer.

— Jeg visste det ikke ville bli lett å slå Hirscher i denne bakken, for han har vunnet her tre ganger tidligere, sa Kristoffersen som vant med bare seks hundredeler.

Khorosjilov som ledet, endte på tredjeplass til slutt, mens Sebastian Foss-Solevaag endte på 12.-plass. Han lå som nummer sju etter første omgang, men klarte ikke å følge opp.

Seieren betyr at Henrik Kristoffersen nå har sels verdenscupseirer i slalåm. Det er bare Finn Christian Jagge som har flere av norske alpinister. Finken sluttet med sju seirer.

Alpinistene flytter seg nå til Wengen, der det er verdenscup kommende helg.

— Seieren her gjør at jeg har fått en veldig god start på de rennene vi skal kjøre her i Sveits. Bedre enn dette kunne det ikke gå, fortalte Kristoffersen til NTB. (©NTB))