Solid Tufte og Borch til semifinale

Olaf Tufte og Kjetil Borch tok seg til OL-semifinale i sin dobbeltsculler lørdag. Den norske duoen ble nummer to i sitt forsøksheat i kvalifiseringen.

VIDERE: Kjetil Borch og Olaf Tufte tok seg videre etter dagens forsøksheat.

Olaf Tufte og Kjetil Borch fikk det tøft i krevende forhold, men klarte å ta seg videre OL-semifinale i sin dobbeltsculler lørdag.

Det var vanskelige forhold og mye bølger, men nordmennene kjempet seg inn til annenplass. De tre beste båtene gikk videre til semifinalen tirsdag.

– Jeg var så stiv i armen at jeg mistet åren på slutten. Åren min var «fjæra», og hvis jeg hadde puttet åren i vannet, ville den ha forsvunnet nedover. Da hadde vi ikke kommet i mål, sa Tufte.

– Jeg var nødt til å ro i luften med den ene åren, og Kjetil måtte ro oss inn, fortalte den dobbelte OL-mesteren.

Les også

Dette må du få med deg fra Rio-OL i dag

Etter å ha ligget på tredjeplass gjennom det meste av løpet, avanserte den norske båten én plass på de siste 500 meterne. Litauen var raskest.

Selv om de sikret semifinaleplassen, var ikke de to nordmennene fornøyd med løpet sitt.

– Det var veldig krevende forhold. Det er ikke noe å le av engang, men det er noe vi må ta på trening nå. Dette må vi få ordnet opp i. Hvis vi ikke hadde tatt igjen de andre (Tyskland), hadde jeg vært rykende forbannet. Nå er jeg bare forbannet, sa Borch til NTB.

– Det er likt for alle, men det handler om å finne flyten. Jeg synes ikke vi fant det nå. Nå rodde vi på «power» og stress. Vi kan bedre enn dette, mente Tufte. (©NTB)