- Smaker bedre enn fjorårets sølv

Kristiansanderen Andreas Vangstad ble nummer tre på torsdagens tempo i NM.

Andreas Vangstad (t.h.) var godt fornøyd med bronsen på torsdagens tempo i NM. Edvald Boasson Hagen (i midten) vant, mens Vegard Stake Laengen (t.v.) tok sølv.

— Jeg er slett ikke skuffet over at det ble bronse. Faktisk smaker årets bronsemedalje bedre enn fjorårets sølv, sier Vangstad til Team Sparebankens Sør hjemmeside.

Ikke uventet var det fjorårsvinner Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) som tok gullet i NM-byen Bodø. Han tilbakela de 47,4 kilometerne på 1,02,37. Proffkollega Vegard Stake Laengen (IAM) ble nummer to, og var 20 sekunder bak Boasson Hagen.

Les også

Boasson Hagen tok sin tiende NM-tittel etter superavslutning

— Hard tempoløype

Vangstad kriget lenge med Reidar Borgersen om bronsen. Sistnevnte var lenge i føringen, men Vangstad leverte en knallsterk avslutning, og sikret seg bronsen, 43 sekunder bak vinneren.

— I fjor hadde Vegard (Stake Laengen) tekniske problemer. I år var alle de beste til start og ingen har hatt, så vidt jeg vet, tekniske problemer. Dette var ei hard tempoløype som skilte godt. Jeg var på forhånd litt spent fordi jeg har syklet mindre på temposykkelen i år enn i fjor og var litt usikker på hvordan det ville slå ut. Jeg visste at formen var god, og da var det veldig betryggende å kunne prestere det jeg gjorde, sier Vangstad.

Les også

Hushovd gir ikke opp selv om drømmen ble knust

Hagen nummer seks

Sportssjef i Team Sparebanken Sør, Atle Kvålsvoll, var fornøyd med eleven sin.

— At det ble en kamp om bronsen, var vi innstilt på. Edvald er Edvald, vi vet hvor sterk han er, og Stake Laengen har tross alt en tredjeplass fra en av tempoetappene i året Giro d’Italia, sier han.

Kristiansanderen Krister Hagen (Team Coop) ble nummer seks på tempoetappen. Se alle resultater her!

NM fortsetter med gateritt i alle klasser i Bodø sentrum fredag. Søndag er det fellestart for kvinner og menn i NM.