Sport

Sagt opp fredag – spilte kamp lørdag

Fire Stord-spillere ble sagt opp dagen før de var med å tape lokaloppgjøret mot FyllingenBergen.

LETT MATCH. Vestlandsoppgjøret mellom Stord og Fyllingen pleier å være tette, men lørdagens oppgjør endte med utklassingssifre for Andreas Gjeitrem (i midten) og Fyllingen. Dagen før oppgjøret hadde fire Stord-spillere fått beskjed om at de var ferdige i klubben. Foto: Odd Nerbø

  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

Det er både sportslig og økonomisk krise i Stord. Fredag fikk Mathias Meltzer, Jeppe Krogh Simonsen, Hans Martin Asmussen og Lasse Rask Hansen beskjed om at deres dager i håndballklubben var over.

Likevel var alle fire spillerne i aksjon da storebror fra Bergen knuste hvittrøyene 18–34 i Nye Stordhallen.

— Jeg kommer til å være med i troppen, og kommer til å spille for guttene på laget, for det har de fortjent. For min del hadde jeg jo lyst til å spille sesongen ut, så det var kjedelig at det ble slik, sa Mathias Meltzer før kampen til avisen Sunnhordland, som var først ute med nyheten.

Les også

Nå får Lynn (23) tekstmeldinger fra fremmede som sier de er stolte av henne

— Det er tungt

Etter kampen utdyper svensken det dramatiske døgnet.

— Det er selvsagt tungt. Det er ikke den kjekkeste beskjeden å få at man er oppsagt på grunn av økonomi. Man må si opp leiligheten og finne en klubb så fort som mulig, men vi visste at det var en mulighet for at det kunne skje, så vi ville heller vite det før kamp enn én time etter kampen. Jeg kjente at jeg ville være profesjonell i situasjonen og støtte guttene på laget i den siste kampen.

- Hva syns du om klubbens behandling?

— Det har jeg egentlig ingen kommentar til. Klubben har vært i en vanskelig situasjon, og har gjort det de måtte for deres beste, sier Meltzer, som ble delt toppscorer for Stord med fire nettkjenninger.

Sliter økonomisk

Sportssjef Sigurd Sævareid, som i forrige uke tok over jobben som hovedtrener etter at Jesper Holm mistet jobben, har ikke svart på BTs henvendelser, men styreleder Øyvind Nyhammer utdyper spillersparkingen slik:

— Det er helt klart en utfordrende økonomisk situasjon vi er i, og det er derfor vi har gjort de grepene vi nå har gjort. Det er en helhetlig vurdering i styret, som jeg ikke ønsker å kommentere utover det, sier Nyhammer.

Situasjonen må beskrives som dramatisk for sunnhordlands håndballflaggskip – som i tillegg til dårlig økonomi, kun står med tre fattige poeng i serien.

— Det er dramatisk at vi har tre poeng etter over halvspilt sesong. I hvert fall når vi vet at man trenger minst ti poeng til, men jeg tror alle har behov for en liten pause fra trening og kamper. Det har vært noen tøffe måneder for alle i klubben og vi kommer til å bruke julen effektivt til å peile ut en ny kurs og se på hvordan vi lage et så godt tilbud som mulig. Så får vi se om det holder til å ikke rykke ned.

Lite trolig med flere oppsigelser

- Kan det komme flere kutt?

— Ikke per i dag. Vi har gjort de grepene som vi hadde skissert, men vi evaluerer situasjonen fortløpende, sier styrelederen, som skryter av de oppsagte spillernes profesjonalitet.

FyllingenBergen befestet på sin side sin posisjon i den andre enden av tabellen, i det som var de gule og blås generalprøve før cupfinalen mot Bodø 30. desember.

— Det ble til slutt veldig enkelt for oss. Vi fikk hull på dem rett før pause og ledet med syv mål halvveis. Vi holdt konsentrasjonen og fikk brukt hele troppen, og det er moro. I annenomgangen så vi at Stord er preget av motgangen og alt de sliter med, sier Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

- Siste lokaloppgjør på en stund

Gjesdal har en fortid i Stord-klubben og syns det er tøft å observere det som skjer med gamleklubben.

— Jeg syns det er veldig trist, og det må være utrolig tungt for dem. Det å ikke få poeng er en ting, men når de sliter så mye økonomisk at spillere og trenere må gå, da er det dramatisk, mener Gjesdal.

- Blir det lokaloppgjør til neste år, Gjesdal?

— De trenger nok tid på å komme tilbake igjen i toppen, så dette var nok det siste lokaloppgjøret på en stund tror jeg. Stord må bare bygge opp klubben på nytt, for de har et fantastisk håndballmiljø på der, mener Fyllingen-sjefen.

Endte med utklassingssifre

Stord har til tross for en lav poengfangst vært gode på hjemmebane, og det var lenge jevnt på Stord. Men inn mot pause viste bergenserne kvalitetsforskjellen mellom lagene.

Annenomgangen ble nærmest et pliktløp å regne, etter at Fyllingen skaffet seg en solid syvmålsledelse ved sidebytte. Mot slutten kunne Gjesdal slippe ungguttene på banen, uten at det gikk ut over sluttresultatet som altså endte med 16-målsseier.

— Jeg kan ikke be om noe mer. Det var viktig for oss å vinne i dag, og nå har vi to gode kamper før cupfinalen. Vi har kommet oss ut av en tung periode og henger fint med i serien. Det er kun ett poeng opp til medalje. Det er et godt utgangspunkt for fortsettelsen, sier han.

Les også

  1. Viking aldri i nærheten borte mot Halden

  2. Norges keeper må styre unna melk, brunost, grillpølser, yoghurt og sjokolade

  3. Iskalde Ida Alstad: - Jeg smilte litt ekstra til Thorir

  4. Oftedal jublet mest da brøleren ikke ble avgjørende

  5. «Nora Mørk sto frem da det gjaldt som mest»

Les mer om

  1. Håndball