Sport

I fjor ble landslagsbacken stygt skadet. Nå kommer hun til Trondheim for å nå toppen igjen.

Kjerstin Boge Solås har en lang skadehistorikk. Nå kommer hun til Byåsen for å rehabiliteres i ro og mak.

Kjerstin Boge Solås er Byåsen-spiller de to neste årene. Her sammen med landslagskaptein Stine Bredal Oftedal NTB scanpix

 • Christian Skare Stendal
 • Pernille Tømmerås
 • Petter Rasmus

– Jeg hadde andre tilbud. Men jeg er glad for at jeg valgte Byåsen, og har tro på at dette skal bli bra, sier Boge Solås til Adresseavisen.

Venstrebacken har skrevet under en toårskontrakt for Byåsen. Det bekrefter Byåsens styreleder Morten Holck overfor Adresseavisen.

– Vi fikk snusen i at hun kunne tenke seg å skifte klubb, og har snakket med henne de siste to månedene. Det har vært en lang prosess, men nå er vi enige, sier Holck.

– Det fysiske opplegget avgjørende

Solås, som spiller for ungarske Siofok, er i opptreningsfasen etter at hun røk korsbåndet i en landskamp mot Danmark i juli i fjor. Det var andre gang den tidligere Tertnes-spilleren pådro seg den alvorlige kneskaden.

Kjerstin Boge Solås måtte ut på båre like før kampslutt i treningskampen i håndball damer mellom Norge og Danmark i juli i fjor. NTB scanpix

– Kjerstin kommer ikke hit for pengenes skyld. Hun vil havne på øvre halvdel i lønnssjiktet, men ikke mer enn det. All ære til henne for at hun tar dette valget. Hun kunne sikkert fått mye mer penger andre steder, men hun ønsker å rehabilitere kneet sitt. Det er vanskelig å finne en bedre plass enn gjennom Olympiatoppen i Trondheim, med det medisinske apparatet vi har tilgjengelig, sier Holck.

– Jeg er klar til å reise opp til Trondheim så snart det er trygt og innenfor helsemyndighetenes anbefaling. Jeg er klar for å komme i gang og vet at Byåsens fysiske oppfølging er veldig bra. Min rolle i gruppa og det fysiske opplegget rundt er veldig avgjørende for meg. Samtidig så har Byåsen bevist denne sesongen at de til tross for en relativt ung spillergruppen har nok erfaring til å ta bronsemedaljen i ligaen, sier Boge Solås.

Les også

Norsk langrenn mistet viktig sponsor. Nå sikrer ny avtale mange millioner de neste to årene.

Blant klubbens best lønnede

Ida Alstad, som i utgangspunktet er Byåsens førstevalg på venstrebacken, er også ute med en korsbåndskade. Polske Patrycja Swierzewska er klar for Lubin i hjemlandet. Dermed står Byåsen-trener Atle Oliver Johansen igjen med ett alternativ på venstrebacken, talentet Kristin Loraas.

Derfor har klubben behov for å fylle på med en spiller til. Det blir altså 22 år gamle Solås, som står med 14 A-landskamper.

– Vi har en historikk med økonomi i Byåsen, og det er viktig for meg å understreke at denne avtalen er vel innenfor de rammene vi har.

Boge Solås har så langt 14 A-landskamper for Norge. NTB scanpix

Byåsen-trener Atle Oliver Johansen er meget fornøyd med signeringen.

– Ja, den der er fin. Det er en ordentlig spennende overgang. Når vi får henne opp og gå ordentlig, blir hun en kjempeforsterkning, sier han og mener en frisk Solås ville forsterket samtlige klubber i Norge.

Også bredden i suverene Vipers.

– Hun er ekstremt god i forsvar, både når det gjelder duellspillet og fysikken, som gjør at hun står imot det meste. Hun er plasseringssterk, og har med seg tempo i spillet fra tiden i Tertnes. I tillegg har hun et skudd bakfra. Hun har en voldsom «børse», beskriver han.

Les også

Champagnen er drukket opp. Festen er over.

Skal være tålmodige

Samtidig er Byåsen-treneren dønn klar over skadehistorikken til bakspilleren.

– Men når vi får sånne spillere på kroken, må vi være tålmodige. Vi skal bruke tid på å få henne opp på nivået vi ønsker. Vi har god tid til det, sier Johansen, og ser for seg å beholde backen i lengre tid enn de to årene hun har signert for.

– Når blir hun spilleklar?

– Det er vi litt i tvil om. I utgangspunktet kan hun ha på seg drakten til første seriekamp, men hun er spilleklar når tiden er inne for det, sier han.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Håndball
 2. Olympiatoppen
 3. Kjerstin Boge Solås
 4. Ida Alstad
 5. Byåsen Håndball Elite

Relevante artikler

 1. SPORT

  Skader og sykdom har plaget Byåsen i sesonginnspurten. Nå venter viktig oppgjør i den tilspissede medaljekampen.

 2. SPORT

  Nervepirrende kamp endte uavgjort: – Mye bedre enn sist

 3. SPORT

  Byåsen-profilen har ett år igjen av kontrakten - dette sier hun om fremtiden

 4. SPORT

  Byåsen har sendt ut permitteringsvarsel. Flere av spillerne har ikke krav på dagpenger

 5. SPORT

  Byåsen trosset økonomiske problemer og marerittskader: – Bronsen er en stor prestasjon

 6. SPORT

  Byåsens nye stjerne ble sjokkert over flere ting da hun flyttet til Trondheim