Sport

- Byer i Romania har langt mer moderne haller enn vi har i Bergen

Nyborg støtter riving av Haukelandshallen.

STØTTER RIVING. Nyborgs seiersvante volleyballherrer, her med Kåre Morken (til v.) og Øyvind Hordvik i nettduell, har sett seg tvunget til å droppe Haukelandshallen og Stemmemyren når E-cup og nordisk mesterskap skal arrangeres neste sesong. -Riv og bygg nytt der Haukelandshallen står i dag, oppfordrer Nyborgs Eivind A. Pettersen. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen
  • Trond Sandvik

Eivind A. Pettersen stiller seg dermed bak Nina Britt Husebøs forslag om å bygge en ny byarena der gamle, ærverdige Haukelandshallen ligger i dag. FyllingenBergens styreleder mener det er ingen vei tilbake; en tidsmoderne storstue må reises for å gi innendørsidrettene et nødvendig løft. Det applauderes av Norges suverent beste volleyballklubb.

— Vi har spilt E-cup i Haukelandshallen gjennom flere sesonger. Det må være en av de dårligste hallene som finnes for slike anledninger. Det må du bare sitere meg på, melder Eivind Pettersen.

— Byer i Hviterussland, Romania og Bulgaria har langt mer moderne og bedre tilrettelagte haller enn vi har i Bergen, fortsetter Nyborg-mannen.

Nyborg har planer om å arrangere både E-cup og nordisk mesterskap neste sesong. Haukelandshallen og hjemmebanen Stemmemyren er da uaktuelle.

— Fordi taket er for lavt. Og fordi fasilitetene er for dårlige for både spillere og publikum.

— Hvor finner dere da hallen som tilfredsstiller behovene der har til slike arrangementer?

— Vi har allerede booket Sotra Arena for nordisk mesterskap 2015/16. Men det er jo trist at Norges beste lag må spille sine viktigste kamper utenfor egen by. Bare trist, gjentar Eivind Pettersen.

Les også

  1. FyllingenBergen-leder vil rive Haukelandshallen og bygge nytt