Sport

Rakk ikke ta med nye ski

VANCOUVER (Aftenposten.no): Petter Northug har vært så misfornøyd med skiene sine under OL at han skulle ha ønsket seg hele skiparken til lillebror Tomas.

Petter Northug gjorde det dårlig på 30 kilometer med skibytte lørdag. Han hadde dårlige ski.
  • Kurt Haugli

I natt kom far og manager til Petter Northug, John Northug, til OL-byen. Han skulle gjerne hatt med seg nye ski til Petter Northug, men rakk det ikke. Etter at Petter Northug nok en gang hadde elendige ski på lørdagens 30 km med skibytte, ble det vurdert å sende lillebror Tomas Northugs ski over til OL-byen sammen med pappa. Men da var allerede John på vei til OL-byen.

Ødelagt i slipemaskin

Skiparken som Petter Northug har med seg til OL, glir ikke. Ifølge kilder Aftenposten har vært i kontakt med, skal skiene nærmest ha blitt ødelagt av måten de er slipt på etter at de ble tatt over til Vancouver.

Petter Northug stilte selv opp på en pressekonferanse i går, etter å ha droppet å snakke til offentligheten etter det skuffende løpet lørdag.

Der fortalte han at han føler at han har gode ski, men at det ikke glir.

–Jeg har nok ikke hatt optimale ski, nei, fortalte Northug, som var veldig forsiktig med å uttale seg om ski, struktur, slipemaskiner og smøring.

— Tror ikke Northug har dårlige ski

Fra leverandør

I fire år hadde Petter Northug forberedt seg til 30 km med skibytte. Det var kanskje hans beste sjanse til gull i disse lekene. Etter at forsøket på å få med brorens ski over til Whistler strandet, må han trolig ta til takke med de skiene som allerede er i OL-byen.

–Hvis det blir snakk om nye ski nå, må det i så fall bli ski som jeg får rett fra leverandør, sa Petter selv til Aftenposten i går.

Den norske troppen har med seg flere slipemaskiner til OL-byen som en del av skiforbundets glidprosjekt. Flere av løperne har vært fortvilet over det de har sagt er dårlig glid. Sportssjef Åge Skinstad, mener at det er feil at skiene er blitt ødelagt i slipemaskinen.

Men han bekrefter at skiene har fått nye slip etter at de kom til OL-byen.

–Petter Northugs ski er av samme merke som Marit Bjørgen hadde kjempeglid med på jentenes øvelse, sier han.

Les mer om

  1. OL