Sport

Endelig vant Norge en åpningskamp: - Veldig deilig

Gjorde slutt på vond trend da de sikret to poeng mot Romania.

De norske spillerne jublet etter seieren over Romania i åpningskampen.
  • Arne Hole

Norge - Romania 23–21 (13–11)

HELSINGBORG: – Vi tar vel en kaffe når det får roet seg, sa Nora Mørk etter å ha satt Györ- og Romania-trener Ambros Martin på plass i åpningskampen i EM.

Den nye Romania-treneren Martin fikk se høyrebacken sin herje i første omgang da hun scoret seks ganger på syv forsøk, og det på noen perler av noen skudd. Men det var ikke det Martin var opptatt av etter kampen.

– Han snakket om dommerne, sier 25-åringen og smiler – tydelig lettet etter at det ble med to åpningstap på rad i mesterskap, i VM i fjor og i OL.

– Det var veldig deilig å vinne denne kampen. To poeng betyr veldig mye. For meg gikk det litt opp og ned. I annen omgang måtte jeg ta en del avslutninger før det ble passivt og en del i undertall. Det svingte litt for min del, sier Györ-spilleren etter at det bare ble ett mål på ti skudd etter pause.

Les også

Norge slet seg til drømmestart i EM: - Det var ikke pent

Slått med knyttneve

Mens Martin ville snakke om dommerne og ikke Mørk, så hadde Oslo-jenta godord å komme med til Martin.

– Jeg synes han har gjort en god jobb med Romania allerede. De fortsatte å kjempe selv om de kom bak og ga seg ikke. Det er typisk han.

Så var det Mørks tur til å snakke litt om dommerne. I første omgang fikk hun en knyttneve i hodet og en hånd i øyet.

– Sånt bør dommerne se. Hva skal jeg gjøre? Legge meg ned? Jeg så at i Nederland-kampen ble det brukt videodømming etter en sånn ting, avslutter Nora, som synes forsvarsspillet vare bra.

– 21 baklengs er vi fornøyd med, men vi skulle hatt fem-seks mål til. Jeg skulle vært giftigere i kryssene med Stine (Bredal Oftedal), slutter Nora Mørk.

Vi fulgte kampen:

Oftedal kritisk til seg selv

Stien Bredal Oftedal leverte en svak kamp og la ikke skjul på det.

– Jeg startet med å misse to ganger i forsvar. Angrep var heller ikke bra. Det hadde vært kjedelig å tape når jeg ikke funket. Heldigvis fikk jeg satt de to straffene på slutten. Det hjalp for min del. Ellers er jeg superfornøyd med at vi slipper inn bare 21 mål.

– Lå to åpningstap i bakhodet?

– Ja, alle hadde nok det mer eller mindre i tankene. Men vi har jo sett at det kan gå bra selv om vi taper åpningskamper, så det er jo en viss trygghet i det også, sier Oftedal som vil lete etter mer flyt i angrep når Kroatia er motstander onsdag kveld.

Grimsbø ut i pausen

– Jeg kom bare ut i en litt bred spagat og kjente det litt, men det er ingen fare med meg.

– Du kom ikke på banen etter pause?

– Jeg fikk bare beskjed om at vi skulle bytte. Det hadde ingen ting med den spagaten å gjøre. De ville vel ha i gang begge målvaktene, og Silje (Solberg) greide seg fint. Det ble en typisk åpningskamp – bortsett fra at vi vant, sier Kari og tenker på tapet i VM-åpningen i fjor og OL i år.

Kari Grimsbø jublet for norsk triumf.

– Romania var typisk Romania og gikk ut fulle av energi. Jeg ventet på at forsvaret skulle sette seg. I starten kom rumenerne for tett på. Men jeg er rutinert og ble ikke stresset. Etter hvert ble kommunikasjonen bedre, oppsummerer Aalvik Grimsbø.

Hør Aftenpodden Sport hvor Mette Bugge forteller om da hun jaktet på to brasilianske superstjerner:

Les mer om

  1. Nora Mørk
  2. Thorir Hergeirsson
  3. Romania