Derfor ble det Vålerenga foran Sparta: - Det var et tøft valg 

Oilers møter Vålerenga i semifinalen. Pål Higson er trygg på at valget er rett.

Pål Haukali Higson, sportslig leder i Stavanger Oilers, mener det er en fordel å møte Vålerenga nå.

Da Oilers skulle velge semifinalemotstander, sto det mellom Sparta og Vålerenga. Noe overraskende falt valget på laget fra Oslo øst.

— Det handler om hvem vi tror vi står best til akkurat nå. Grunnen til det er hvordan Sparta og Vålerenga har sett ut tidligere denne sesongen og i sluttspillet. De har ikke hatt noen god sesong, og har i tillegg flere nøkkelspillere ute med skade. Det var et tøft valg, men det var det rette for oss , forklarer Pål Higson til Aftenbladet.

Les også

Stavanger Oilers valgte Vålerenga i semfinalen

Oilers feide gjennom sin kvartfinaleserie og slo Stjernen med 4-0 i kamper i best-av-sju-serien. Vålerenga måtte slite litt mer mot Frisk, men tok seg til finalen ved å finne den sjette kvartfinalen mandag kveld.

I den andre semifinalen møtes Storhamar og Sparta.

Simon Gamache setter inn 3-1-målet i tredje periode da Vålerenga slo Frisk Asker i kvartfinalen i NM-sluttspillet mandag.

— Det er trenerteamet som velger hvem vi skal møte. I den grad vi har noen historikk mot Sparta og Vålerenga i sluttspillet, så er det Vålerenga vi har hatt best tak på, påpeker Pål Higson.

God statistikk

Oilers har slått laget fra Jordal Amfi i NM-finalen de to siste sesongene.

— Det spiller ikke inn på valget, det er det kun sportslige vurderinger som gjør, men vi vet jo at både Oilers-supporterne og Vålerengas supportere ser fram til kamper mellom lagene. Det kommer til å bli mye tilskuere og mye trøkk rundt kampene. Vi gleder oss veldig til første semifinalekamp fredag kveld og er mentalt klare for oppgaven som venter, sier Higson.

Oilers og Vålerenga møttes fem ganger i grunnserien. Oilers vant tre kamper, Vålerenga vant to. Oilers hadde for øvrig den samme statistikken mot Sparta denne sesongen.

— Litt forbauset ble jeg, jeg hadde ikke trodd Oilers ville velge oss. Men det passer oss greit. Vi har vunnet de to siste mot dem og vært gode. Dette gleder vi oss skikkelig til, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen like etter at valget ble kjent og like etter at VIF-treneren hadde sagt de helst ville møte Storhamar.