Sport

Hergeissons spøk om den rumenske superstjernen skapte latter i salen

Thorir Hergeirsson er i det spøkefulle hjørnet før EM-åpningen mandag kveld. Også da han ble spurt om den rumenske «verstingen».

Landslagssjef Thorir Hergeirsson (t.h) slo an en spøk om at Norge trolig ikke setter frimerke på Romanias superstjerne Christina Neagu.
  • Arne Hole

HELSINGBORG: Som alltid når Norge skal møte Romania, handler mye av oppmerksomheten på forhånd om Cristina Neagu – av mange betraktet som verdens beste håndballspiller. Slik er fokuset også denne gangen, selv om kanonskytteren neppe kommer i sin beste form. Jenta med verdens hardeste skudd har stått over både Champions League-kamper og oppkjøringen til Romania, men ventes å være på laget i Helsingborg Arena til kampen mot Norge.

– Dere har ikke tradisjon for å bruke frimerke, så da blir det kanskje ikke noe i denne denne kampen heller? spurte Aftenposten Thorir Hergeirsson.

– Det er litt rart egentlig når vi er sponset av Posten, svarte islendingen til munterhet i pressekorpset.

– Både vi og Posten lever av å levere. Der har du et poeng, fortsetter treneren, som neppe kommer til å starte med merke på Neagu.

– Det er en taktisk variant, men vi har mer tradisjon for å mene at det er tettere når vi står med seks spillere og ikke fem. Men det er alltid en opsjon, sier landslagssjefen, som var kjapp i svarene. Som da Dagbladet ville vite hvordan Romania kommer til å se ut.

Les også

Slik blir håndball-EM på TV: - Vi skal sette vårt preg på sendingene

– De spiller i blått!

Neagu scoret 11 i OL

Nora Mørk er enig i at Neagu rangeres som verdens beste. Av svenske Aftonbladet ble Mørk plassert bak Neagu i rangeringen av verdens beste.

– Jeg er en god nummer to. At Neagu er foran meg er jeg helt enig i. Ingen er bedre enn henne når hun er frisk, sier Norges høyreback, som er spent på hvor frisk Neagu er til åpningskampen.

– Hun startet litt moderat i OL, men var helt fantastisk mot slutten, minnes Nora. Det stemmer. Neagu scoret 11 mot Norge i gruppespillet, men Romania tapte kampen 27–28.

Neagu har vært mye plaget av skader. Hun ble kåret til verdens beste, men da jenta fra Bucuresti skulle cruise videre med dronningtittelen, begynte uflaksen. Først fikk hun problemer med høyre skulder. Etter langvarig behandling hos Richard Stearman i Vail, USA ble hun spilleklar igjen etter å ha vært ute i 19 måneder. Hun var så vidt i gang for sin nye klubb Buducnost – etter overgangen fra rumenske Olchim Valcea – før uhellet var ute igjen. I januar 2013 ødela hun kneet på trening og ble ute et halvt år til.

Les også

Norges stjernetrio er et bevis på en tydelig forandring i håndballen

Ikke så super superstjerne?

Cristina Neagu dukket opp på den internasjonale scenen allerede i 2005. Da ble hun kåret til MVP (Most Valuable Player) i ungdoms-EM. Det samme gjentok seg året etter, mens hun i 2007 kom på All Star Team i junior-EM. I 2009 ble hun kåret til årets nykommer av IHF, og i 2010 ble hun toppscorer i EM, hadde flest målgivende og havnet selvfølgelig på All Star Team. Det året tok for øvrig Romania bronse – den eneste EM-medaljen Neagu har vunnet.

I den senere tid har Neagu hatt problemer med både en ankel og en skulder. Om ikke det skulle være nok deltok hun på søndagens trening med en bandasjert hånd. Hun hadde tydelig vondt.

Det kan tyde på at Thorir Hergeirsson ikke trenger å lage reklame for Posten når kampen er i gang.

TV3 kl. 20.45.

Hør Aftenpodden Sport hvor Mette Bugge forteller om da hun jaktet på to brasilianske superstjerner:

Les mer om

  1. Thorir Hergeirsson
  2. Nora Mørk
  3. TV3
  4. Romania