Sport

Fjorårsvinner Azarenka slått ut

Overraskelsene står i kø blant kvinnene under Australian Open.

DEPPET: Victoria Azarenka deppet etter at hun var slått ut av Australian Open.
  • NTB

VICTORIA AZARENKA — AGNIESZKA RADWANSKA 1-6, 7-5, 0-6

Regjerende mester Victoria Azarenka forsvant ut i kvartfinalen etter 1-6, 7-5, 0-6 mot polske Agnieszka Radwanska onsdag.

Azarenka stiller seg ikke rekken av tennistopper som har forsvunnet ut tidlig. Den hviterussiske jenta er rangert som nummer to i turneringen. Hennes exit gjør at ingen av de tre best seedede jentene har tatt seg til semifinalen. Fra før har verdensener Serena Williams og tredjeseedede Maria Sjarapova forsvunnet ut.

Radwanska, som er rangert som nummer fem, så ut til å være på meg mot en lett seier da hun vant åpningssettet overbevisende 6-1 etter stort sett feilfritt spill. Azarenka ble mer og mer oppgitt, men slo tilbake i annet sett.

Møter Cibulková

Oppturen ble derimot kortvarig, for i de tredje settet gjorde Radwanska som hun ville og vant 6-0. Etter sju tap mot Azarenka kunne den polske jenta endelig juble. For første gang er hun klar for semifinalen i Melbourne.

— Jeg har spilt noen kvartfinaler tidligere. Jeg sa til meg selv at en dag blir du nødt til å ta et steg videre og komme deg videre til semifinalen. Jeg er så glad for at jeg endelig lykkes, sa Radwanska.

— Jeg fikk aldri til spillet mitt slik jeg ønsket. Hun var aggressiv og fikk til alt. Jeg var ikke konsentrert nok. Det utnyttet hun til fulle, sukket Azarenka.

Radwanska skal møte 20.-seedede Dominika Cibulková i semifinalen. Tidligere onsdag vant den slovakiske jenta 6-3, 6-0 over rumenske Simona Halep.

I den andre kvinnesemifinalen skal fjerdeseedede Li Na fra Kina ut mot den canadiske tenåringssensasjonen Eugenie Bouchard.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis