Sport

Siem om Hallén: - Det negative har fått ufortjent stor oppmerksomhet

NFF-toppen er ikke overrasket over Yngve Halléns avgang.

- IKKE OVERRASKET: Generalsekretær i Norges fotballforbund, Kjetil Siem (til venstre) har forståelse for Yngve Halléns avgang. Her under Forbundstinget 2015. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

  • Torgrim Gotland Bakke
  • Eirik Løkkemoen Bjerklund

Generalsekretær Kjetil Siem i NFF vil ikke gjøre seg selv til dommer over sin egen sjefs presidentperiode. Han overlater til forbundstinget å evaluere presidentperioden.

Han letter likevel litt på sløret:

− Jeg kan si det sånn: Det er langt flere positive sider enn negative i hans periode. De negative sidene har fått langt mer oppmerksomhet, ja, urettferdig stor oppmerksomhet i forhold til det positive som har skjedd i norsk fotball, sier Siem.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Yngve Hallén tar ikke gjenvalg som fotballpresident

  2. Fotballpresidentens avgang måtte komme

  3. Tippeliga-ledere ut mot fotballpresidenten: - På tide med endring

Generalsekretæren er ikke spesielt overrasket over nyheten som kom lørdag ettermiddag.

− Ikke nå når det kom dit. Underveis har han fortalt at han har vært i tvil – både da han sa ja og nå, forteller Siem.

Han bekrefter det Hallén nevner som bakgrunn for avgjørelsen om ikke å stille til gjenvalg: Mangel på tid med familien.

På spørsmål om avgangen er bra eller dårlig for norsk fotball, sier Siem følgende:

− Her er det viktig å holde tungen rett i munnen. Som NFF-ansatt har jeg ikke stemmerett. Jeg er alltid lojal til den som blir valgt som president. Den lojaliteten skifter den dagen presidenten skiftes ut.

− Kunne du tenkt deg å bli fotballpresident.

− Nei, svarer Siem kontant.

— Mulighet til en frisk, ny start

Odds klubbdirektør Einar Håndlykken forteller at han ble overrasket da Hallén i dag fortalte at han ikke vil stille til gjenvalg. Tidligere i år har flere av Håndlykkens kollegaer i andre klubber gått ut og sagt at de ønsket seg en ny president.

FOTBALL-LEDER: Einar Håndlykken, daglig leder i Odd, før Europa League-kvalifiseringskampen i fotball mellom Odd og Borussia Dortmund i Skien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

— Vi har ikke vært blant de fremste av Halléns kritikere. Men det har vært en del saker. Nå som det er klart at han ikke fortsetter, bør NFF benytte anledningen til å få en frisk, ny start, svarer Håndlykken på spørsmål om det er positivt eller negativt for norsk fotball med et presidentskifte. - Ble kritkken mot Hallén problematisk?

— Jeg holder meg til at dette er en anledning for en frisk, ny start, sier Odd-direktøren.

Avviser eget kandidatur

Med Halléns annonsering, vil det bli knyttet stor spenning til hvem som er aktuelle som etterfølger til fotballpresidenten. Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, mener det er mange gode kandidater å velge imellom, men ønsker ikke å nevne noen navn.

— Det må du nesten spørre valgkomiteen om, sier NTF-direktøren. Han er langt mer snakkesalig om hva NTF ønsker fra en ny president.

— For oss er det viktig at man satser på talentutvikling av norske spillere. At man tar et krafttak for å øke kompetanse til breddefotballen og bevilger mer penger til trenerutvikling så flere spillere kan ta stegene gjennom divisjonene, videre til landslag og ut i Europa. Det tror vi vil bedre norsk fotball. Og vi er selvfølgelig opptatt av et godt samarbeid med NFF, sier Øverland.

En person det har blitt snakket om er Odd-direktøren. Håndlykken ble tidligere i år lansert som en ypperlig presidentkandidat av Josimar-redaktør Frode da Costa-Lia. Men avviser blankt at detvil skje.

— Nei. Det er hyggelig å bli nevnt, men det er ikke aktuelt, understreker han.