Sport

Håndball-EM i fare for Kurtovic – ble båret gråtende av banen

Norges bakspiller gledet seg til EM-start om én uke. Nå spørs det om det blir noe mesterskap på Amanda Kurtovic.

Amanda Kurtovic var med da Norge slo Frankrike i generalprøven til mesterskapet i nettopp Frankrike. Seieren ble en fattig trøst for 27-åringen, som kanskje mistet EM med skade.
  • Marius Dahl

Neste helg kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Frankrike.

Vertsnasjonen ble søndag kveld slått 23–21 i Telenor Arena, i det som var Norges generalprøve før åpningskampen mot Tyskland.

Det var en fattig trøst for laget, som kan ha mistet sin høyre bakspiller i kveld. For ti minutter før slutt gikk Amanda Kurtovic i bakken.

Les også

Håndballjentenes leggetid får landslagssjefen til å reagere: – Vi føler oss maktesløse

– Dette kan fort være en korsbånd, så det spørs om det blir et EM uten Kurtovic, sa NRKs kommentator Patrick Sten Rowlands mens 27-åringen fikk hjelp til å gå av banen.

Søndag kveld var det ikke mulig å ta MR av skaden til Kurtovic, og det er derfor foreløpig ikke kjent hvor alvorlig skaden er.

− Vi kan foreløpig ikke si noe om omfanget av skaden Amanda pådro seg i kampen mot Frankrike. Vi håper å få tatt en MR-undersøkelse i løpet av mandag, og da vil vi få mer klarhet i skadebildet, sier landslagslege Anne Froholdt i en pressemelding sendt ut sent søndag kveld.

Ifølge NRK kunne hylene til Romania-proffen høres over hele hallen.

– Det er fryktelig trist. Det er det alltid når det er store skader. Det er nok en alvorlig skade, men vi får vente til vi ser hva det er. Det er veldig trist. Nedsiden med idretten vår er disse situasjonene. For oss selv og for Amanda må vi forsøke å jobbe videre, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Det er veldig synd det som skjer med Amanda, det er utrolig trist. Det hørtes ikke godt ut. Vi får krysse alt vi har for at det ikke er noe veldig alvorlig, sier Heidi Løke.

Etter åpningskampen mot Tyskland lørdag, møter Norge Tsjekkia og Romania i gruppespillet i franske Brest.

Norge slo i tillegg Ungarn og Danmark i firenasjonersturneringen på Fornebu.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Amanda Kurtovic