Sport

Stjernen-keeperen: - Skal vi klare å tukte Oilers, må vi ikke drite oss ut

Stjernen-keeper Henrik Haukeland er klar på at laget må opptre mye mer disiplinert skal de kunne hamle opp med Oilers.

Stjernen-keeper Henrik Haukeland fikk en del å gjøre mot Oilers.
  • Svein Hagen

OILERS-STJERNEN 5-2

Stjernen var best i den første perioden og ledet fortjent 1-0 over hjemmelaget i DNB Arena. Da spilte laget disiplinert og holdt seg til planen de var enige om på forhånd.

— Vi fikk jo en drømmestart på kampen og følte vi var på høyde med Oilers og vel så det gjennom hele den første perioden. Men så begynte vi å opptre udisiplinerte ute på banen, og det medførte mange unødvendige utvisningsminutter for oss, forklarer Henrik Haukeland.

Skal vi klare å tukte dem i de neste oppgjørene, må vi ikke drite oss ut.

Blir brutalt straffet

Og da Oilers fikk et par kjappe scoringer tidlig i den siste perioden, følte han at luften på sett og vis gikk litt ut av laget.

— Klart at vi taper for et bedre lag enn oss, men skal vi klare å tukte dem i de neste oppgjørene, må vi ikke drite oss ut med alt for mange unødvendige utvisningsminutter. Det blir vi hardt og brutalt straffet for, understreker han.

Slå tilbake søndag

Han har stor tro på at Stjernen kan slå tilbake allerede i søndagens hjemmekamp. Haukeland tror nemlig ikke at Oilers-spillerne gleder seg til den kampen.

— Kan vi skjerpe oss maksimalt, så kan vi slå dem både hjemme og her i DNB Arena. Men da må vi opptre slik vi gjorde i den første perioden, den var virkelig bra fra vår side. Resten av kampen er ikke noe vi er bekjente av. Det skal vi revansjere på søndag, men det forutsetter disiplin gjennom hele kampen, mener han.

Les også

  1. Oilers våknet etter treg start

  2. Oilers og Vålerenga straffes med poengtrekk

  3. Oilers-kapteinen legger opp

— Ikke vant til å sitte i fryseboksen

Mathias Trettenes satt mer i utvisningsboksen enn han var ute på isen i kampen mot Stjernen. Det var en ny opplevelse for han.

I den første perioden pådro Oilers-spilleren seg en to pluss to pluss ti minutters utvisning for sin takling bakfra. Noen han var rimelig overrasket over, han syntes nemlig ikke at forseelsen var av en slik art at det skulle gi så stor straff.

— Det er ikke akkurat den plassen jeg pleier å oppholde meg på under en hockeykamp. Jeg må si at det var ganske kjedelig å sitte i boksen å se at de andre spilte kamp. Definitivt en uvant opplevelse for meg, sier Trettenes.

Da han fikk sin neste utvisning ute i den andre perioden, ville han rett og slett ikke ta turen til utvisningsboksen, og dommerne måtte formelig skyve han inn dit.

For mange utvisningsminutter

— Jeg følte nemlig at akkurat den utvisningen var litt streng. Jeg er omtrent den minste spilleren ute på isen, og deres største spiller ramlet veldig lett i duell med meg. Men for all del; det var tett og hardt i denne første kvartfinalekampen, understreker han.

Han er klar på at så mange utvisningsminutter ønsker han ikke i de kampene som kommer.

— Vi har rett og slett ikke råd som lag å tilbringe så mange minutter i undertall. Det er noe vi fort kan bli straffet for. Og det er helt klart at vi ikke må la oss rive med og pådra oss unødvendige utvisningsminutter. Det er ikke noe gunstig for laget som helhet når vi spillere blir sittende så mye ute i fryseboksen som jeg gjorde i denne kampen, forklarer Mathias Trettenes.

Som ikke legger skjul på at Oilers fikk den best tenkelig starten på kvartfinalene med sin seier 5-2 i kveldens kamp.

Les mer om

  1. Ishockey