Sport

Lekende lett for Oilers

Tre overtallsmål og en lekker kontring var alt Oilers behøvde å hente fram for å vinne i Askerhallen. Den store negative opplevelsen var Petter Røste Fossens grisetakling.

SEIER: Oilers hadde ingen problemer med Frisk Asker.
  • Lars Fisketjøn

FRISK ASKER – STAVANGER OILERS: 0-4

Bunnsolid defensivt spill fra Oilers gjorde at Frisk Asker aldri klarte å score på serielederne. Hjemmelaget forsvarte seg bra i spill fem mot fem, men Oilers var dødelig effektive i overtall, og ledet derfor 3-0 etter to perioder uten spille blendende hockey. Scoringene kom ved Jean-Michel Daoust, Martin Strandfeldt og Stian Høygård.

En nydelig kontring i sisteperioden gjorde at Daoust kunne fastsette resultatet til 4-0. Vålerenga slo også Stjernen 1-0 på bortebane tirsdag kveld, og dermed er stillingen uendret i toppen av eliteserien. Oilers leder med to poeng på Oslo-laget idet sju kamper gjenstår.

— Vi slapp ikke Frisk til mange sjanser, og så var vi effektive i overtall. Det er veldig bra kvalitet i det vi gjør, og da får vi roen som gjør at vi kan styre kampen inn dit vi vil, sier trener Petter Thoresen til TV 2. ## Heldig ledelse i 1. periode

Frisk Asker trodde de fikk en pangstart på kampen da Thomas Valkø Olsen satte pucken i mål bak Ruben Smith allerede etter 1 minutt og 20 sekunders spill. Dommerne valgte imidlertid å annullere scoringen på grunn av spark, og repriser av TV-bildene viste at pucken ble satt inn med skøyten.

— Jeg hadde køllen klar, men bommet med køllen, og traff bare med skøyten. Jeg synes det var en grei annullering dessverre, sier Valkø Olsen til TV 2. Frisk forsvarte seg godt i sin noe uvanlige 1-3-1-formasjon. Oilers skapte noen halvsjanser, og aller nærmest var Dan Kissel da han kontret alene i undertall, men Frisk-keeper Nicklas Dahlberg reddet forsøket.

Fire minutter før periodens slutt ble imidlertid Valkø Olsen utvist for Frisk. Oilers utnyttet overtallet umiddelbart. Kun ti sekunder etter dropp scoret Jean-Michel Daoust. Han fikk en pasning fra Kurt Davis, og skjøt hardt på mål fra åtte meter. Pucken gikk via Frisk-spiller Petter Kristiansen, og satte Dahlberg ut av spill. Dermed tok Oilers ledelsen 1-0 etter 16.28 minutt.

Like etter scoringen blokkerte Snorre Hallem et skudd, og fikk pucken i leggen. Oilers-kapteinen gikk ned med skade, og forsvant rett i garderoben. Hallem var imidlertid tilbake i midtperioden, og fullførte kampen.

Uten å spille strålende kunne Oilers likevel gå til pause med 1-0-ledelse i Askerhallen, der de har slitt flere ganger tidligere de siste årene.

— Jeg synes vi spilte en helt grei førsteperiode. Det var ikke helt fantastisk, men det var ikke krise heller. Vi prøvde å flytte pucken ned i deres sone, og fikk et mål i overtall. Det må vi være fornøyde med, sier Nagel.

Røste Fossen fikk matchstraff

2. periode åpnet med at Oilers-spiller Petter Røste Fossen ble sendt rett i dusjen med 5 minutters utvisning + matchstraff etter en stygg takling mot hodet på Patrick Ulriksen. Dommerens vurdering så helt korrekt ut, og dermed ble det fem strake minutter i undertall for Oilers. Frisk-spilleren var virkelig groggy, men kom tilbake i sisteperioden.

– Det var ikke bevisst av Røste Fossen, men det var en korrekt utvisning. Han treffer bare feil. Frisk-spilleren må følge med utpå isen han også, men det er en grei utvisning, sier Oilers-kaptein Snorre Hallem.

Oilers forsvarte seg godt, og kom fra de fem minuttene uten særlige problemer. Den 16 år gamle latvieren Rudolfs Balcers fikk sjansen i Røste Fossens fravær, og fikk sin andre eliteseriekamp i karrieren. Han viste seg fint fram med et par fine dragninger, og godt blikk for spillet. Tan Hellerød kom også inn utover i kampen.

Oilers var ikke før fulltallig før Frisks Andreas Klavestad pådro seg en tominutters utvisning. Bortelaget var langt mer effektive i overtall, og denne gang tok det 51 sekunder før scoringen satt i nettet. Davis skjøt fra like innenfor blålinjen, og Dahlberg ga retur. Kissel var inne foran keeper og jobbet hardt, slik at målsniken Martin Strandfeldt kunne plukke opp den løse pucken og sette den i tilnærmet tomt bur. Dermed sto det 2-0 til Oilers etter 28.44 minutter.

Frisk så ufarlige ut i offensiv sone helt inntil det 43. minutt. Da var toppscorer Jonas Johansson, som har scoret mot Oilers i hver kamp hittil denne sesongen, var farlig frampå, men Ruben Smith reddet.

Minuttet etter fikk Oilers sin tredje mulighet for Oilers da Christian Thinn ble utvist for tripping. Og det gikk som det måtte gå. Idet det gjensto 13 sekunder av utvisningen dunket Stian Høygård inn 3-0-scoringen etter nydelig trekantspill av Høygård, Travis Ehrhardt og Daniel Rokseth. Pucken gikk hurtig på tvers foran Frisk-buret før Høygård knallet til med et knallhardt skudd i langhjørnet.

Etter to perioder ledet altså Oilers oppskriftsmessig og enkelt med tre mål. Frisk forsvarte seg bra i spill fem mot fem, men Oilers hadde full kontroll bakover, og var dødelig effektive i overtall.

— Jeg synes vi er et snitt bedre enn Frisk i dag. Vi er gode i overtall og i undertall, og ledet 3-0 ganske komfortabelt, sier Hallem.

Fortsatte i sisteperioden

Fem minutt ute i sisteperioden kontret Oilers helt fra egen sone. Tommy Kristiansen slo pucken oppover langs vantet, Kissel plukket den opp og stormet i angrep, og foran mål fant han Jean-Michel Daoust som dro ut keeper og lempet pucken i tomt bur.

Sju minutter ut i sisteperioden ble Frisks Martin Luca utvist, men for en gangs skyld klarte ikke Oilers å utnytte overtallet.

Som så mange ganger tidligere de siste ukene ble sisteperioden en ren transportetappe for Oilers. De var aldri truet av Frisk, og gjorde akkurat det de måtte for å ha kontroll på motstanderen.

Henrik Holm er fremdeles syk, Dennis Sveum og Christian Dahl-Andersen er skadet til OL-pausen. Nick Schaus sonet den siste av tre kamper etter karantenen han pådro seg mot Sparta torsdag i forrige uke.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Get Ligaen
  3. Frisk Asker
  4. Stavanger Oilers