Sport

Knallsterk VM-prestasjon av Susanne Andersen

Susanne Andersen spurtet inn til en solid femteplass i kvinnenes landeveisritt for juniorer i sykkel-VM fredag.

STOR PRESTASJON: Susanne Andersen syklet innn til en sterk femteplass på juniordamenes fellesstart fredag.

Susanne Andersen fra Stavanger gikk offensivt ut på forhånd og mente hun på en god dag kunne kjempe om medaljene i VM i Richmond. Slik gikk det ikke, men det var ikke langt unna heller.

— Det er bra med en femteplass. Hvis jeg hadde hatt en litt bedre dag så kunne det kanskje vært enda litt bedre, sa Susanne Andersen (17) til NTB.

Feltet kunne lite gjøre med den amerikanske vinneren Chloe Dygert, som vant med over minuttet ned til nummer to, lagvenninnen Emma White. Polske Agnieszka Skalniak knep bronsen.

Litt bittert

Bak de tre ble det massespurt, og Andersen knep femteplassen foran et kobbel av ryttere.

— Femteplass er bra det. Jeg kan ikke være sur for en slik passering, men jeg hadde utrolig lyst på pallen, forklarte hun. Andersen kom i mål 1.41 minutt bak den amerikanske vinneren.

Likevel håper rogalendingen nå at større profflag legger merke til prestasjonen.

— Det er jo dette som er det største rittet i året for oss juniorer. Så jeg håper jo noen av topplagene ser at jeg har kapasitet til å bli god, sa hun.

Ble kjørt hardt

Lagvenninnen Ingvild Gåskjenn var også med i massespurten, men fikk en noe mer beskjeden plassering.

— Jeg er fornøyd med at jeg er med feltet inn. Det var et beintøft ritt der det ble kjørt hardt fra start. Jeg ble hindret litt mot slutten, men jeg er ingen spurter, så jeg hadde ikke forventet noen topplassering, sier Gåskjenn til NTB.

Jentene syklet 64,9 kilometer og vinnertiden til Dygert ble 1.42,16. Det tilsvarer en gjennomsnittsfart på 38,1 kilometer i timen.

(©NTB)

Les også

  1. Seks grunner til å tro at Kristoff blir verdensmester

  2. Kristoff slet med høy puls i VM-byen

  3. Nytt navn for Boasson Hagens lag