Sport

Nytt tap mot rivalen, men Warholm er ikke bekymret: – Jeg har aldri hatt bedre selvtillit

Karsten Warholm måtte seg slått av Abderrahman Samba for annen gang på en uke.

– Jeg var så trøtt som jeg aldri har vært før, sa Karsten Warholm etter å ha blitt slått av Samba for annen gang denne sesongen.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

BISLETT: Han smilte, snakket og smilte nok en gang. Ingenting tyder på at Karsten Warholm lot seg bekymre av at han for annen gang denne sesongen ble slått av Qatars nye hekkestjerne Samba. Men han ba om ikke å bli misforstått.

– Jeg ønsker alltid å vinne. Det er jo forståelig. Men akkurat nå er han bedre enn meg. Jeg løper «ræva» av meg. Det kan alle se, og det er dessverre ikke mulig å gjøre noe bedre enn sitt beste, sa Warholm da han kom til mediene under Bisletts tribuner.

Les mer om Warholms løp her:

Les også

Knallsterk tid til tross: Warholm slått av rivalen igjen

Trøtt som aldri før

Da han hadde han brukt lang tid på å komme seg etter løpet. Tiden 48.22 var den nest raskeste 400-meteren med hekker han noensinne har løpt.

– Jeg var så trøtt som jeg aldri før har vært da jeg kom i mål, fortalte han.

Da hadde han vært i knestående en lengre periode i målområdet.

– Det er litt vanskelig å stå svare her når man er fornøyd, men vet at folk vil ha litt mer.

Abderrahman Samba (t.h.) var først i mål nok en gang. Karsten Warholm har funnet sin overmann for øyeblikket. De møtes til ny duell i Stockholm søndag.

Men han insisterer på at det han gjør er riktig. Warholm lar seg ikke plage så altfor mye av at det kommer en løper fra Qatar og slår han på siste 100 meter.

– Jeg synes jeg går ut der og leverer. Jeg har ikke hatt bedre selvtillit. Jeg stoler på det arbeidet vi har gjort, og jeg vet at det er riktig. Jeg er ikke usikker på ferdighetene mine. Det er godt å vite at man nå er oppe i verdenseliten. Det har alltid vært en drøm og nå er jeg det.

Jakob Ingebrigtsen imponerte nok en gang:

Les også

Jakob Ingebrigtsen med supertid – men etterpå var pappa Gjert rasende

Alnes tar det med ro

Trener Leif Ove Alnes fikk knapt se løpet til eleven. Men heller ikke han fikk seg til å være skuffet over at verdensmesteren fra Ulsteinvik nok en gang måtte se seg slått.

– Samba løper bare fortere. Men jeg vet egentlig veldig lite om hva han har gjort for å komme opp på dette nivået. Dette er en sport hvor det hele tiden kan dukke opp nye løpere. Karsten dukket jo også plutselig opp. Jeg sa det allerede i fjor at det kunne bli slik. Det er ingen grunn til å henge med hodet når han løper sitt nest raskeste løp noensinne, sier Leif Ove Alnes.

Helst best i verden

Selv om det er en mann som er bedre enn Warholm akkurat nå, så er han best i Europa. Og det er EM som er sesongens store mesterskapsmål. Men best i Europa er ikke det han ønsker å være.

– Jeg skal selvfølgelig gjøre alt for å være i form til EM. Men min drøm er å være verdens beste, sånn sett er ikke EM en faktor.

Warholm fikk bil av sponsor. Den kjørte han en runde på banen med før han løp.

Å løper for fullsatte tribuner på Bislett syntes han var en drøm. I forkant av stevnet ble han tildelt Bislett-medaljen, fikk en elbil av sin sponsor og showet for publikum.

– Jeg gjør det jeg alltid har gjort. Men det er vanskelig å være i bobla og samtidig gi alt mediene vil ha. Jeg synes folk gir meg energi.

Les mer om

  1. Karsten Warholm
  2. Friidrett
  3. Friidretts-EM