Sport

Jakob Ingebrigtsen med supertid – men etterpå var pappa Gjert rasende

Ble nummer tre på 1500-meteren. Men harene fikk stryk. - Jeg kunne løpt mye raskere hvis jeg hadde fått hjelp, sier Jakob Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen ble nummer tre på 1500 meteren, men var utvilsomt fornøyd med tiden 3.36,06. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

  • Roar Lyngøy
  • Kurt B. M. Haugli
    Aftenposten

17-årige Jakob Ingebrigtsen leverte en meget sterk tid på 1500-meteren under Bislett Games.

3.36,06 var ny personlig rekord. Den gamle var 3.37,25 og ble satt i Eugene for halvannen uke siden.

Tiden han leverte på Bislett ga ny norsk juniorrekord med solid margin. Han var ikke langt unna den europeiske juniorrekorden på 3.35.51, som Reyes Estevez satte i 1995.

– For en løpejuvel vi har i Jakob Ingebrigtsen, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

– Vanvittig sterkt

Ingebrigtsen ledet lenge, men gjorde en taktisk bom i siste sving og måtte se to løpere foran seg. I tillegg måtte han taue hovedfeltet de første 1200 meterne. De to harene som var hanket inn for anledningen, la seg tidlig et hav foran og var til liten hjelp.

Les også

Tung kveld for Nordstad Moen: – Jeg vurderte å bryte

– Jeg har aldri sett noe lignende. Det er vanvittig sterkt det han gjør her. Han kunne ha løpt i hvert fall tre sekunder raskere, sier far og trener Gjert Ingebrigtsen.

Det er Jakob enig i.

– Jeg kunne løpt mye fortere hvis jeg hadde fått litt hjelp. Jeg hjelper de andre hele løpet. Du kan si at de løp taktisk smart, men de løp for å vinne. Jeg løp for å få en god tid, sier Jakob Ingebrigtsen.

Sint på harene

Trenerpappa Gjert Ingebrigtsen var skikkelig sint etter løpet. Da han snakket med mediene hadde han roet seg litt ned. Han var lite fornøyd med harene.

– Jakob måtte trykke på og trykke på alene utpå der. På førsterunden prøvde han å løpe inn harene, men de var altfor langt foran. De må lære seg å gjøre jobben sin, sier han.

Jakob Ingebrigtsen får en god klem fra mor Tone etter rekordløpet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg blir så forbannet på sånt. Det hadde blitt et helt annet løp og gitt publikum en helt annen opplevelse. Det er jo Jakob som er hare! Og det har han ikke fått betalt for, sier Gjert Ingebrigtsen.

Skandale og skandale, jeg vet ikke om det var det akkurat, svarer Jakob Ingebrigtsen på spørsmål om arrangørene bommet fullstendig.

– Men det hadde vært gøy med harer som gjorde jobben sin, sier han.

I fjor måtte han nærmest brøyte seg forbi haren på Bislett da han løp inn til 3.56,31 på én engelsk mil. I år fikk han heller ikke hjelpen han så for seg. Samtidig tar han også en smule selvkritikk.

– Jeg må kanskje slutte å tro at konkurrentene er så gode. Nivået på mellomdistanse har droppet det siste året, sier Ingebrigtsen.

Stort steg i karrieren

Han var strålende fornøyd med tiden 3.36,06. Før sesongen hadde han satt seg som mål å komme under 3.38. Det gikk rimelig kjapt.

– Jeg føler at jeg har tatt et stort steg i karrieren nå. Det er egentlig helt sykt å løpe på 3.36 allerede, sier Ingebrigtsen som sliter med å vite hvor han skal legge listen framover. Det er rett og slett vanskelig å sette seg mål. Han har en tendens til å nå de fortere enn ventet.

– Ja, det er litt vanskelig å sette seg mål. Jeg føler jo at det går bedre enn forventet, sier han med et smil.

1500-meteren ble vunnet av Chris O'Hare fra Storbritannia med 3.35,96. Nummer to ble Robby Andrews fra USA med 3.36,05.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jakob Ingebrigtsen
  3. Gjert Ingebrigtsen
  4. Bislett Games