Sport

Kristoff: - Det har vært en mislykket uke

Alexander Kristoff er på ingen måte fornøyd med utbyttet av den første uken i Tour de France.

Alexander Kristoff kom på 118. plass på den 8. etappen av Tour de France. Katjusja-rytteren gjorde en meget god jobb som hjelperytter for Joaquim Rodriquez.
  • Kurt Arne Nilssen

MÜR DE BRETAGNE (Aftenbladet): Etter én uke på landeveien i Nederland, Belgia og Frankrike står Alexander Kristoff uten etappeseier og har i tillegg mistet to viktige hjelperyttere i Luca Paolini og Dmitrij Kozontsjuk. Førstnevnte gjennom en positiv dopingtest på kokain. Kort oppsummert har det vært en veldig dårlig uke. Noe Kristoff på ingen måte er uenig i.

— For min del er det en mislykket uke. Vi kunne vunnet en etappe fredag og det er flere etapper vi har rotet bort. Vi får aldri de sjansene igjen, men sånn er det. Jeg har ikke prestert dårlig og har jo kommet på et høyt nivå når jeg er skuffet over en 5. plass, sier Kristoff til Aftenbladet.

Les også

Boasson Hagen skulle spurte om seieren. Så inntraff uhellet

Nå venter fjellene

Kristoff snakker om fire etapper der han hadde vinnersjanse, men der taktiske feilvalg, ryttere som velter, punktering og dårlig samarbeid i laget ødela mulighetene til Storhaug-ekspressen. Nå er det lenge til neste etappe Kristoff har vinnersjanse på. Trolig er det kun 15. etappe og siste etappe på Champs Elysees har kan regne med å kjempe om seieren. Frem til da skal han igjennom en lagtempo og flere knallharde dager i Pyreneene.

— Jeg må prøve å komme godt igjennom. Det er viktig trening fram mot VM og resten av sesongen. Det kan bli tøft i Alpene, men først er det Pyreneene, og der skal det gå greit, sier Kristoff.

Under lørdagens etappe kjørte Kristoff som hjelperytter for Joaquim Rodriguez. Den jobben gjorde han på en imponerende måte, men spanjolen fikk det tøft den siste kilometeren og kom i mål på en 12. plass, 10 sekunder bak vinneren Alexis Villermoz. Dermed ble det ikke noen reprise på 3. etappen da Rodriquez knuste alle opp Mür de Huy og sikret Katjusjas første, men forhåpentlig ikke siste etappeseier i årets tour.

— Jeg prøvde å gjøre så godt jeg kunne og fikk plassert ham godt inn mot siste bakken, sier Kristoff om hans egen innsats.

Les også

Kristoff om dopingtatt lagkompis: - Vi kan ikke ha en på kokain på laget

Spesiell dag

Kristoff innrømmer at lørdag ble en litt spesiell dag, men mener likevel ikke at dopingskandalen rundt Luca Paolini har tappet ham for energi. Da den positive dopingprøven ble gjort kjent fredag kveld, fikk hele Katjusja-laget munnkurv. Det forbudet var opphevet da rytterne stilte til start i Rennes lørdag formiddag. Da måtte Kristoff svaret et samlet norsk pressekorps på hva han synes om Paolinis positive prøve.

— Det har gått greit. Jeg har ikke tenkt alt for mye på gårsdagen. Vi får oppgaver underveis og skal passe på Rodriguez. Da glemmer man fort andre ting og sånn sett er det greit å ha noe gjøre underveis, sier 28-åringen.

— Er det slitsomt å måtte bruke energi på å snakke om en lagkamerat som har testet positivt for kokain?

— Det har egentlig ikke det. Det er en dum sak, men ikke noe jeg får gjort noe med, så jeg prøver å ikke bruke alt for mye energi på det, avslutter Katjusja-rytteren.

Les også

  1. Dopingtatt lagkompis ber Kristoff om unnskyldning

  2. «Pod de Cast»: - Kristoff var for treig!

  3. Pressesjefen om dopingtatt rytter: - Han sier han ikke bruker kokain

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff