Alt sviktet for Bjørnstad

Henrik Bjørnstad fikk ingen ting til å fungere og turneringen i California er antageligvis over for nordmannen.

  • Petter Bøifot

Resultater/livescoreBjørnstads scorekort 26-åringen fra Son har spilt veldig bra den siste tiden, men på torsdagens førsterunde fikk han ingen ting til å stemme. Bjørnstad åpnet med en runde på fem over par etter å ha måttet tåle like mange bogeyer. Ifølge den offisielle statistikken var det spesielt puttingen som sviktet.

Over to i snitt

Han hadde over to putter i snitt på de greenene han hadde birdiesjanser på, og det holder ikke på dette nivået. 35 ganger måtte han totalt svinge putteren i løpet av de 18 hullene. Bjørnstad ligger på delt 127. plass og har nesten ingen sjanse til å klare cut'en. Grensen går i øyeblikket på par.

Må storspille

Det eneste han må håpe på er en kjemperunde, men ikke en gang det vil med sikkerhet bety avansement. Amerikanske Chris Anderson leder turneringen på syv under par. Bjørnstad spiller fredagens runde fra klokken 17.30. Før turneringen: Henrik Bjørnstad har virkelig begynt å finne formen den siste tiden og har gjennomført tre gode turneringer på rad. De tre siste gangene har han endt på 24., 22. og 11. plass. 26-åringen har spilt bedre for hver turnering, og etter en veldig tøff periode virker det som han har funnet seg selv igjen.

Presterer i California

Denne uken spilles Mark Christopher Charity Classic i California, et sted han tydeligvis trives. I debutsesongen på PGA-touren Fem birdier på finalerunden på sisterunden av Buick Invitational, og endte til slutt på delt 10. plass, hans beste prestasjon i fjor. Det beste han har gjort i år er en Slet seg til årsbeste også det i California. Bjørnstad ligger foran turneringen på 84. plass på pengelisten, og må i første omgang konsentrere seg om å komme inn blant de 60 beste.

Krever mange birdier

Da får han spille i Tour Championship, sesongens siste mesterskap. Skal han ha en sjanse til å rykke direkte opp til PGA-touren er han avhengig av å vinne en turnering. I tillegg til denne ukens turnering er han garantert å få spille i tre til. Banen det spilles på denne uken har en blanding av noen lange hull og en del korte som gir meget gode birdiesjanser. Det er en turnering der det tradisjonelt kreves veldig lave scorer for å vinne. Bjørnstad spiller torsdagens førsterunde fra klokken 22.10, norsk tid.