Sport

Snowboardstjernen synes det er absurd å være i Oslo-varmen nå

Uvanlige forhold under X Games i Norge.

Mark McMorris er på plass i Norge for å delta i lørdagens Big Air. Her fra onsdagens pressekonferanse. Utenfor var det strålende solskinn og varmt.
  • Sindre Trygsland

Til helgen arrangeres X Games i Norge for tredje gang. Fredag kjøres skateboard i Skur 13 i Oslo. Lørdag er det big air for ski- og snowboardkjørere på et 59 meter høyt, nybygget hopp på Fornebu.

For mange virker det smått utrolig at man skal kjøre på ski og snowboard bare dager at det ble målt varmerekord i Oslo. Blant annet noen av utøverne. Men det skal det altså. Det skal produseres kunstsnø i store nok mengder til at det ikke blir noe problem å drive med vinteridrett i midten av mai.

– Det er veldig rart. Det er virkelig vanskelig å forestille seg det, sier den canadiske snowboardstjernen Mark McMorris. Med syv X Games-gull i karrièren, er 24-åringen blant de aller største i bransjen. Til helgen konkurrerer han mot blant andre norske Marcus Kleveland.

Vi intervjuet Marcus Kleveland, Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen før X Games:

Les også

Marcus Kleveland: – Jeg er alltid redd før jeg kjører

Varmen kan gi utfordringer

Han tok også en smått utrolig OL-bronse i Sør-Korea, under et år etter at han skadet seg alvorlig i en ulykke. McMorris kom til Oslo tirsdag morgen. Siden den gang har han nytt solen. Torsdag feirer han nasjonaldagen. Til helgen er det altså snowboardkjøring som gjelder.

– Jeg har kjørt noen konkurranser tidligere i varmen. Noen ganger kan det være trøblete. Noen ganger kan det være bra. Jeg håper og tror at de som jobber med å opprettholde forholdene gjør en god jobb, sier han.

For flere norske utøvere blir det en ny erfaring å konkurrere på snø i varmen. Det er meldt rundt 20 grader lørdag, dagen da konkurransen skal kjøres på Fornebu.

Ny opplevelse for Sjåstad Christiansen

– Det får man ikke prøvd så ofte. Det blir spennende, og jeg tror det skal gå fint, sier OL-vinner Øystein Bråten.

– Det er veldig spesielt. Jeg driver og tenker på hva jeg skal kjøre i sånn at jeg ikke svetter ihjel, forklarer Tiril Sjåstad Christiansen.

Tiril Sjåstad Christiansen (fra venstre), Øystein Bråten og Silje Norendal under et pressetreff i forbindelse med X Games i Norge.

23-åringen, som nylig offentliggjorde at hun gir seg på landslaget, sier hun ikke har kjørt i lignende omgivelser før.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å tenke så mye på det underveis. Det blir digg ikke å stå og fryse og hakke tenner på toppen av hoppen. Så tror jeg det blir mer publikumsvennlig. Så lenge snøen holder seg bra, som er det viktigste for oss løperne, er det bare bra, sier Sjåstad Christiansen.

Les mer om

  1. Marcus Kleveland
  2. Snowboard