Sport

LeBron James takket nei til kontrakt: Disse klubbene kan han ende opp i

Nå er superstjernen kontraktsløs.

LeBron James kan være på vei til ny klubb.

Basketballsuperstjernen LeBron James har informert Cleveland Cavaliers om at han avslår opsjonen om kontraktforlengelse. Dermed er han fri på overgangsmarkedet.

I hans kontrakt var det en opsjon som ville gi ham 35,6 millioner dollar (290 millioner kroner) i lønn neste sesong, men hans representanter har på hans vegne avslått forlengelsen.

Familien blir avgjørende

Det var ventet at James ville prøve seg på overgangsmarkedet i sommer, selv om han ikke skal ha utelukket muligheten for å signere for Cavaliers igjen.

Les også

James Harden ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller

LeBron James har ført sine lag til NBA-finale i hver av de åtte siste sesongene, fire ganger med Miami Heat og fire med Cleveland Cavaliers. Det er blitt to titler med Heat og en med Cavaliers.

33-åringen må nå avgjøre om han skal forlate hjemstatens klubb for annen gang. I 2010 signerte han til Cavaliers-tilhengernes store sorg for Heat og spilte fire sesonger i Florida-klubben.

Disse klubbene nevnes

James har gjort det klart at familien vil spille en viktig rolle ved valg av klubb, og det gir Cavaliers håp om at han likevel velger å bli. Samtidig seiler Los Angeles Lakers opp som en sterk rival i kampen om hans gunst.

Lakers har rom under lønnstaket for å signere to store stjerner og kan bygge et nytt storlag rundt James. Han skal ha uttrykt interesse for å spille for den ikoniske klubben og har dessuten to hus og et filmproduksjonsselskap i Los Angeles.

Philadelphia 76ers og Houston Rockets skal også ligge i startgropen med lokkende tilbud.

Cavaliers møtte Golden State Warriors i NBA-finale for fjerde år på rad. I år ble det tap i fire strake kamper.

Fra søndag kan klubber kontakte og forhandle med kontraktløse spillere. LeBron James er med sin avgjørelse den ubestridt største stjernen på markedet i sommer, men det inneholder også navn som Paul George og Chris Paul.

(©NTB)

Les mer om

  1. LeBron James
  2. NBA