Isabelle Pedersen seks hundredeler fra finale: - Dette var en kjempesuksess

Isabelle Pedersen får også skryt av 10-kamp-kjæresten: — Hun har hatt trøbbel, men fikset det. Det er hennes sterke side.

Isabelle Pedersen innser at løpet ikke nådde helt til finale.
Isabelle Pedersen innser at løpet ikke nådde helt til finale.
Isabelle Pedersen innser at løpet ikke nådde helt til finale.

RIO DE JANEIRO: Isabelle Pedersen fullførte snuoperasjonen etter den tøffe sesongen hun har hatt i år, da hun ble nummer 10 i OL natt til torsdag, norsk tid.

Bergenseren løp 12,88 på 100 meter hekk på Olympiastadion i Rio, noe som var seks hundredeler for svakt til å nå finalen.

KJÆRESTER: Thomas Van der Plaetsen og Isabelle Pedersen kom sammen ut i intervjusonen etter konkurransene i OL onsdag kveld.

Medaljene ble alle tatt av amerikanere: Brianna Rollins (12,48), Nia Ali (12,59) og Kristi Castlin (12,61).— Jeg er fornøyd. Dette var en kjempesuksess og et kjemperesultat, konstaterte Isabelle Pedersen da hun møtte BT og den øvrige skrivende, norske pressen etter semifinalen i OL.

Sammen med Pedersen kom kjæresten Thomas Van der Plaetsen fra Belgia. Den ferske europamesteren er midt i sin 10-kampkonkurranse i OL, men tok seg tid til å snakke litt om betydningen Pedersen har for ham.

— Vi gjør det begge bra nå. Det er flott å se hverandre på vårt beste og prøve å hjelpe hverandre, sier Van der Plaetsen.

Les også

Isabelle Pedersen: - Jeg er så himmelsk lettet over at dette gikk bra

Tøff sesong

Pedersen ble nummer ni i VM i fjor, og alle forventet hun bare skulle bli bedre og bedre. Men hun har slitt gjennom hele denne sesongen før OL, klarte ikke OL-kravet, og fikk til slutt Rio-billett basert på skjønn. EM tidligere i sommer ble en fiasko der hun røk ut i semifinalen, men Norges Friidrettsforbund og Olympiatoppen hadde tro på at hun skulle finne formen.

NESTEN: Isabelle Pedersen kom seks hundredeler for sent i mål til å klare en finaleplass. Foto: Rune Sævig.

I OL slo hun tilbake med 10. plass og ble fjerde beste europeer.— Jeg har sett at Isabelle har jobbet veldig bra denne uken. Hun fant fokus og prøvde å hente ut all mulig energi foran konkurransen. Det gjorde meg rolig og hjalp meg å konsentrere meg om det jeg skulle gjøre, sier Van der Plaetsen.

— Isabelle har hatt litt trøbbel i år, men hun fikset det i tide. Det er hennes sterke side å gjøre det, fortsetter belgieren.

Les også

TV2-ekspert: - Russlands trener er genial

Tror på ny rekord

Sportssjefen i Norges Friidrettsforbund Ronny Nilsen, er glad Pedersen viste at det var 100 prosent rett å ta henne ut til OL.

— Nå er Isabelle virkelig på gang. Etter at hun løp 12,86 i forsøket (mandag), og siden det gikk så bra på trening, så hadde vi virkelig tro på at hun skulle nå en finale. Dessverre kom hun seks hundredeler for sent, sier Nilsen.

Christina Vukicevic Demidov har den norske rekorden på 100 meter hekk med 12,74. Den rekorden står for fall, tror Nilsen.

— Isabelle har mye mer inne enn hun har vist så langt. Jeg tror hun går under rekorden innen kort tid, sier sportssjefen.

Nilsen sier han håper Pedersen skal løpe mer denne sesongen, men det avviser hekkeløperen.

— Denne sesongen er over. Nå vil jeg bare være med familie og venner og slappe av etter å ha gjort en utrolig snuoperasjon. I fjor konkurrerte jeg etter VM noe som ga meg mye, men det tok også mye hjernekapasitet. Nå vil jeg bare bli helt klar til å starte opp treningen igjen i oktober, sier Pedersen.

Les også

Etter skandalene: Flere boksedommere fjernet fra OL

— Var ikke "cool kid"

Oppvarmingen før semifinalen i OL var perfekt for Pedersens del. Ifølge henne selv var det "et par stykker som trodde på norsk rekord". Før hun gikk ned i startblokken så Pedersen utrolig tent ut.

— Da jeg kom ut på stadion ville jeg for mye. Jeg var ikke "cool kid" og gjorde det jeg skulle. Men jeg er veldig fornøyd med 12,88, som er et av mine beste løp noensinne, sier Pedersen.

I RIO: Øystein Vik og Rune Sævig (foto).

24-åringen forteller at hun har jobbet svært mye mentalt før OL. Hun fikk også sin amerikanske trener Dustin Imdieke flydd over til Norge i over en måned i sommer for å få en så god oppladning som mulig.Regningen for det tok Norges Friidrettsforbund.

— Det har vist seg å være en god investering. Hun fikk kontinuitet i treningen og snudde resultatene. Vi er stolte over Isabelle, sier sportssjef Nilsen.

Pedersen sier det betydde mye å ha Imdieke tett på før OL.

— Det å ha trener er ekstremt viktig. Det er snakk om detaljer hele tiden og Dustin vet hva han skal si. Vi har en veldig god kommunikasjon.