Bergen garanteres Brækhus-kamp

Folkene i både Vestlandshallen og Sotra Arena sikler etter å arrangere proffboksing desom det blir lovlig.

VANT IGJEN: Cecilia Brækhus (33) vant for 27. gang på rad i proffkarrieren mot tyske Jennifer Retzke (30) natt til søndag.

Cecilia Brækhus' kommersielle manager Rune Brynhildsen, gir en klar lovnad om at boksedronningen vil gå en kamp i Bergen, dersom det åpnes for proffboksing i Norge.

— Blir det proffboksing i Norge, kommer Bergen til å få en kamp. Det er ikke tvil om det, det er helt klart, sier Brynhildsen til BT.

Lovforbudet mot proffboksing var oppe til høring i Stortinget sent i høst. Idrettsforbundet er skeptiske til å tillate det og har blant annet pekt på kampfiksing som et problem i sporten. Bokseforbundet har svart med å kalle det udokumenterte påstander. Stortingets kulturkomité skal sende sin innstilling om proffboksing 9. desember.

- Bergen vil få boksing

Dersom alt går som Brækhus og boksefolket håper, er det realistisk med et proffstevne på norsk jord i 2015. Interessen rundt Brækhus' eventuelle første kamp i eget land, er ventet å bli veldig stor. Trolig vurderes arenaer på Vestlandet som for små til den historiske happeningen.

Les også

Her er Brækhus-leirens nye kontraktskrav

— Om en kamp i Bergen vil være den første eller andre eller komme senere, er vanskelig å si. Så konkret har vi ikke tenkt ennå. Men Bergen vil få boksing, sier Brynhildsen.

Sotra Arena-sjef Dan Christensen og hans medarbeidere har forberedt en presentasjon for «Team Brækhus», der de ønsker å få frem fordeler ved å bruke deres arena.

— Den presentasjonen er det også laget video til, og vi vil etter hvert sende den fra oss. Vi er i dialog med Rune Brynhildsen og opplever at de er veldig interesserte i arenaen vår, sier Christensen.

Vestlandshallen-sjef Knut Kristiansen sier til BT at de ikke er i aktiv dialog med Brækhus-leiren, men er tydelig på at de ønsker kamp i Åsane.

— Vi er selvfølgelig fortsatt interesserte. Og vi mener Vestlandshallen er en god kandidat, det er en arena som har sikkerhetssertifikat til å ta 10.000 mennesker, sier Kristiansen.

Ikke på Stadion

Christensen på Sotra mener hallen på øyen er den som egner seg klart best, selv om Sotra Arenas makskapasitet er 4000 mennesker.

— Kanskje kan Vestlandshallen ha flere folk inne, men Sotrahallen skiller seg ut ved å være bygget som en arena for denne typen arrangementer. Vi har gode tribuneplasser, godt lys og alt som trengs av god kvalitet, sier Christensen.

Flere har lekt med tanken om et utendørs boksestevne på Brann Stadion.

— Det kommer ikke til å skje, selv om det hadde trengtes litt god underholdning der nå! Men det blir ikke noe av, uten tak eller garanti for sol. Det er Vestlandshallen og Sotra Arena som er de aktuelle, understreker Rune Brynhildsen.

Cecilia Brækhus bokset søndag sin 27. kamp og tok sin 27. seier, tross at hun forstuet ankelen midt i kampen.