Larvik-sjefen tok grep: – Jeg måtte ta en alvorsprat med «Linka»

Og alvorspraten ga resultater da Larvik lekte seg til Champions League-finalen.

VEIVISER: Linn-Kristin Riegelhuth scoret ni mål mot Dinamo-Sinara.

Larvik – Dinamo Volgograd 31-22 (16-13)

BUDAPEST (Aftenposten.no): Det handler ofte om Nora Mørk når Larvik vinner håndballkamper. Da Larvik gikk til finalen i Champions League, tok Linn-Kristin Riegelhuth Koren rollen som veiviseren.

Papp Laszlo Sportarena er oppkalt etter en ungarsk bokser. Hva passet vel bedre enn at "Linka" serverte knockout nummer to på drøyt fire måneder? Kan det bli nummer tre i finalen mot Buducnost klokken 17 søndag?

SA FRA: Ole Gustav Gjekstad på sidelinjen under semifinalen mellom Larvik og russiske Dinamo Volgograd i Lazslo Papp Arena i Budapest lørdag.

21. desember var det EM-finale i storstua i den ungarske hovedstaden. "Linka" scoret ti da Norge slo Spania 28–25. Lørdag ble det ni da Larvik tok slo Dinamo-Sinara 31-22 og tok seg til sin tredje Champions League-finale. Åtte av målene besørget «Linka» på ni forsøk i første omgang da høyrevingen kunne ha spilt inn instruksjonsvideo i avslutningsteknikk.Suksessen i semifinalen i Champions League sto i sterk kontrast til fiaskoen i den første semifinalen i det hjemlige sluttspillet da LHK sjokktapte mot Vipers.

Les også

Larvik lekte seg til finalen i Champions League

– Jeg måtte ta en alvorsprat med "Linka". Jeg følte at hun trengte litt startgass. Vi spiller mange kamper, og det er ikke alltid like lett å ligge i rød sone. Men som trener må jeg si fra, og jeg må tåle at spillerne blir forbannet på meg, sier trener Ole Gustav Gjekstad, som ikke har hatt flere grunner til å heve stemmen overfor "Linka".

– Hun er alltid god i sånne kamper som dette.

Kom på All Star Team

At det ikke er første kamp mot Vipers som er vanlig standard for Larvik-sprinteren, ble også EHF-avstemning på All Star Team et bevis på. 22.000 håndballfans stemte "Linka" frem til plassen som høyre ving i Champions League.

– Ja, jeg har gode minner fra denne hallen. Dette var fantastisk gøy! Hele sesongen har vært god for meg.

– Kanskje en av de bedre på mange år?

– Jeg har fått mange baller å jobbe med, og jeg har vært nøyaktig på plasseringen. Det er gøy å utvikle seg, og jeg har jobbet med skuddene. Føler at jeg har holdt et høyt, stabilt nivå hele sesongen. Men jeg vet at det er avgjørende at jeg har med meg de andre på laget. Det er gøy å være god, men det hadde ikke vært mulig uten gjengen jeg har rundt meg, sier 30-åringen.

Tøffere i finalen

Sammen med keeper Sandra Toft var "Linka" den som bidro mest til at Larvik fra start tok grepet om semifinalen mot Dinamo-Sinara fra Volgograd. Ni skuddforsøk i første omgang ga åtte mål, fire av dem på straffe.

– De ga seg aldri, men da vi i annen omgang fikk satt forsvaret og begynte å kontre, så ble det forskjellen, analyserer Larviks toppscorer, som suverent ble servert oppspill av Nora Mørk, som selv ikke var så heldig med skuddene de første 30 minuttene.

En av dem som var med å justere forsvaret etter pause var Marit Malm Frafjord, som smilte lykkelig etter kampen.

– Jeg dro til Viborg for å spille Champions League, men så ble laget svekket og jeg etter hvert skadet. Det var stunder da jeg var inne på å gi meg, men man kan jo ikke legge opp når man er skadet. Nå kan jeg endelig vinne noe med et klubblag, sier OL, VM— og EM-vinner Malm Frafjord.

For Ole Gustav Gjekstad blir finalen hans siste internasjonale opptreden som trener.

– Deler av det vi presterte holdt et nivå som også vil holde i finalen, men det blir vanskelig å sammenligne. Finalemotstanderen spiller på en helt annen måte.

Det gjør forhåpentlig ikke Linn-Kristin Riegelhuth Koren.