Sport

Drømmen gikk i oppfyllelse for Oilers-talent

Nå stråler serieledernes unggutter.

Johannes Johannesen, til høyre, gjorde sitt første poeng i Oilers-drakten mot Lillehammer. Her kjemper han om pucken sammen med Kristian Forsberg, til venstre.
 • Camilla Klovning

Vaulen-gutten Johannes Johannesen (17) har drømt om å spille for Oilers siden han var seks år gammel. Mot Lillehammer serverte han sin første målgivende pasning i eliteserien.

— Fantastisk kjekt. Dette er noe jeg har drømt om lenge, sier Johannes Johannesen til Aftenbladet.

17-åringen fra Stavanger fikk sin eliteseriedebut for Oilers allerede forrige sesong, men da ble det med én kamp. I går var backen på isen for tredje gang denne høsten. Han svarte med å gjøre sitt aller første poeng i Oilers-drakten da han serverte Jean-Michel Daoust på serieledernes tredje scoring etter 34.27 i 4-1-seieren borte mot Lillehammer.

— Jeg synes vi spilte en god kamp. Det var bra gjennomført både av meg og laget, sier den tidligere Viking-spilleren.

Les også

Oilers-revansje på Lillehammer

Vil leve av hockeyen

Og det har han helt rett i. Oilers leverte en meget solid opptreden i Kristins Hall, hadde full kontroll kampen gjennom, scoret to flotte overtallsmål og vant 4-1 etter scoringer signert Rudolfs Balcers, Josh Soares, nevnte Daoust og Dan Kissel. Dermed tok Petter Thoresens menn revansje for straffetapet på Lillehammer 21. september og har nå vunnet på samtlige arenaer i eliteserien denne sesongen. Og det med to 17-åringer (Johannesen og Rudolfs Balcers) og to 19-åringer på isen (Anders Tangen Henriksen og Henrik Medhus).

Selv begynte Johannes Johannesen å spille hockey i Viking da han var seks år gammel. Siden har drømmen hans vært å spille for Oilers, og nå er ønsket i ferd med å gå i oppfyllelse for unggutten som går i 2. klasse på St. Svithun videregående skole/Oilers topphockey.

— Det er utrolig kult bare å sitte i garderoben, trene, reise og spille kamper med dette laget. Målet mitt er å leve av hockeyen, og jeg blir tatt godt vare på. Nå skal jeg bare kjøre på og ta de sjansene jeg får. Jeg håper at jeg kan være en framtidens mann for klubben, sier 17-åringen, som får gode skussmål av lagets assistenttrener Pål Gulbrandsen.

- En spiller for framtiden

— Johannes har et kjempepotensial. Han er en seriøs, flink og spillende høyrefattet back som har hatt en fin utvikling de siste årene. Han har vært god hele sesongen, og er utvilsomt en "coming man", sier Oilers-assistenten.

At Vaulen-gutten er en rolig og avbalansert type både på og utenfor isen, er heller ingen ulempe.

— Han snakker helst med bein og armer, er solid og lærevillig. Johannes har ligget i skorpa lenge, er god på skøyter og har et godt skudd. Absolutt en spiller vi kommer til å se mye til i framtiden, sier Gulbrandsen.

Solid kamp

Assistenttreneren er godt fornøyd med gjennomføringen av gårsdagens kamp.

— Jeg synes vi spiller en solid bortekamp i 60 minutter. Vi var best i det meste, la ned en solid innsats og var gode i power play. Det er veldig gledelig, sier Gulbrandsen.

Spesielt overtallsspillet gledet Oilers-ledelsen mot Lillehammer. Serielederne har nemlig ikke hatt spesielt stor uttelling i power play så langt denne sesongen. I gårsdagens 4-1-seier scoret de i to av to overtall, og sørget for at uttellingen i overtall nå er på godkjente 25 prosent.

— I denne kampen gjorde vi det vi skulle, og hadde veldig bra balanse i laget. Løperne gikk på skøyter og jobbet hardt hjemover. I tillegg var vi nok en gang solide i undertall. Vi holdt Lillehammer til 16 skudd på bortebane. Det er veldig bra.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5