Han vant Finnmarksløpet og fullførte sjelden dobbelttriumf

Dette har ingen greid siden 1995.

Thomas Wærner vant Finnmarksløpet og tok en dobbelttriumf ingen norske hundekjørere har klart siden 1995. Tidligere i år tok han også seieren i Femundløpet.

Hundekjøreren Thomas Wærner står igjen som vinner av årets lengste distanser i både Finnmarksløpet og Femundløpet. Det har ingen greid siden 1995.

Fredag kom han først til mål i Alta sentrum og vant 1200-kilometeren i Finnmarksløpet. Wærner hadde full kontroll på vei mot sin annen seier i klassikeren.

– Jeg har visst fra start at jeg har et spann som er helt topp, og hvis jeg forvalter det godt, så skal de andre kjøre fort for å ta meg, sa han etter målgang.

Thomas Wærner i Alta sentrum som vinner av årets lengste distanse (1200 km) i Finnmarksløpet.

Det er første gang på 24 år at noen vinner langdistansen i både Finnmarksløpet og Femundløpet i en og samme sesong. Wærner skrev seg samtidig inn på en eksklusiv liste over hundekjørere som har klart det. Fra før hadde bare Sven Engholm og Robert Sørlie greid milepælen.

Wærner selv jaktet dobbelttriumfen i 2013. Da vant han Finnmarksløpet, men kom til kort og ble nummer tre i Femundløpet.

– Det er mange som har prøvd å vinne begge disse løpene før meg, uten å klare det. Så det var helt greit å gjøre det. Det er moro være den første på denne siden av tusenårsskiftet, sier Wærner.

Tidlig tirsdag morgen vant Hanna Lyrek 500-kilometersklassen i Finnmarksløpet. Med det ble 19-åringen tidenes yngste vinner av den tradisjonsrike konkurransen.

(©NTB)