Sport

Thorkildsen ga seg i VM-finalen

Nordmannen var sjanseløs på medaljene og sto over siste kast.

sz54c300.jpg
  • Arne Hole

Vi fulgte: Spydfinalen direkte

MOSKVA (Aftenposten.no): Andreas Thorkildsen ble bare nummer syv i spydfinalen i VM, med 81,06. Han ga seg etter fem omganger. Dårligere har han ikke vært siden han slo gjennom med OL-gull i 2004. – Dette var så godt som en London-reprise. Det som skjedde her, var nesten helt likt. Jeg hadde en bra oppvarming, fikk til og med til et par lange kast, men med en gang jeg satte litt mer fart da konkurransen startet, var ikke teknikken stabil nok til å henge med, forklarer han til NTB etter finalen.

Thorkildsen åpnet med 80,93 i første kast og var allerede da synlig skuffet. Sørlendingen har hele tiden ment at han i det siste har vært nær ved å finne tilbake nøkkelen til lange kast. Ikke minst etter over 83 meter i kvalifiseringen. Men det hadde han ikke.

Thorkildsen fortsatte med 76,82 – dødt – 80,62 – 81,06 – avsto. Han fikk en skade som gjorde at han ikke ville ta det siste kastet.

Vant på førstekastet

Vitezslav Vesely var favoritt til OL-gullet i fjor, men skuffet og ble nummer fire. I VM-finalen på en nesten fullsatt Ljusniki stadion klemte han til med 87,17 i første kast. Det viste seg også å bli vinnerkastet.

Tero Pitkämäki stønnet av skuffelse da hans tredje kast ble målt til 87,07 – 10 centimeter for kort til å ta gullet. Finnen har ikke vunnet noe mesterskap siden han tok VM-gullet i 2007. Dmitri Tarabin, som har verdens lengste kaste denne sesongen, med 88,84, hadde på hjemmebane bronsen helt til femte omgang. Da satte kenyaneren Julius Yego ny nasjonsrekord med 85,40. Men til et kolossalt jubelbrøl kastet Tarabin 86,23 i siste omgang og tok tilbake bronseplassen.

OL-vinner Keshorn Walcott kom ikke til finalen.

Les også

  1. Thorkildsen: - Skal gutse på mer i finalen

  2. Thorkildsen-konkurrent utestengt i 20 måneder

  3. Ekspertene tviler på norsk VM-suksess

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen