Sport

Henrik Christiansen smadret sin egen norske rekord i VM-finalen: – En ekstremt god følelse

Medaljen glapp for den norske svømmeren, men han roses for innsatsen.

Henrik Christiansen svømte en meget sterk 800 meter onsdag.
  • Sindre Trygsland

20-åringen svømte inn på tiden 7.44,21 i finalen i 800 meter fri i VM i Budapest. Det holdt til en fjerdeplass, men var en kraftig forbedring av den norske rekorden som ble satt i Kazan i 2015, av Christiansen selv.

Den lød på 7.45,66. Christiansen satte også nordisk rekord med sitt finaleløp.

Hadde mye krefter igjen

– Nå har jeg en ekstremt god følelse. Jeg kunne vært litt hardere ute, for jeg hadde en sinnssykt sterk avslutning. Jeg hadde nesten litt for mye krefter på slutten, sier Christiansen til NTB etter løpet.

– Vi er kjempefornøyd med at han setter både norsk og nordisk i det viktigste løpet han svømmer. For oss er det en fantastisk dag, sier landslagssjef Petter Løvberg til Aftenposten.

Les også

Christiansen så på tallene bak sitt beste forsøksheat noensinne. Det ga ham grunn til å smile

For selv om den norske 20-åringen ble liggende et stykke bak i feltet på de første lengdene, holdt han roen og tempoet oppe. Utover i finalen passerte han blant andre den kinesiske svømmehelten Sun Yang, med blant annet to OL-gull på merittlisten.

– Dette er kanonsterkt av Henrik, sa NRKs ekspertkommentator og tidligere svømmer Aleksander Hetland på direkten.

Finalen ble vunnet av italienske Gabriele Detti. Han seilte ifra polske Wojciech Wojdak og landsmann Gregorio Paltrinieri på den siste lengden. Detti vant med tiden 7.40,77.

Skal ikke gå i ny felle

Norge har ikke tatt medalje i langbane-VM siden 2011. I Budapest har Henrik Christiansen muligheten også på 1500 meter, en øvelse 20-åringen også er meget sterk på.

I VM for to år siden, misset han på øvelsen etter å ha fått sitt defintive gjennombrudd på 800 meter tidligere i mesterskapet. Det skal ikke gjenta seg i år, sier landslagssjefen.

– Han ble litt for fornøyd med det. Vi skal gjøre alt vi kan for ikke gå i den fella igjen.

Les mer om

  1. Svømming