Sport

«Den flygende hollender» Dumoulin knuste konkurrentene på tempoetappe

Nederlandske Tom Dumoulin var ustoppelig på tirsdagens 39,8 kilometer lange tempoetappe i Giro d'Italia. Han vant med 49 sekunder og overtok ledelsen i rittet.

Tom Dumoulin, som er Sindre Skjøstad Lunkes kaptein i Sunweb-laget, vant tirsdagens tempoetappe og overtok ledertrøya i Giro d'Italia.

Nairo Quintana vant søndagens klatreetappe og kunne ikle seg den rosa ledertrøya, men colombianeren hadde ingen god dag på temposykkelen. Han tapte hele 2.53 minutter til Sunweb-rytteren. Også annenmann i sammendraget, franske Thibaut Pinot, tapte mye.

I sammendraget leder Dumoulin med 2.23 minutter foran Quintana, mens nederlandske Bauke Mollema er nummer tre, 2.38 bak.

Jobb for Lunke

– Det er en fin ledelse å ta med seg inn i fjellene, men Nairo Quintana har allerede vist at han er en bedre klatrer enn meg, og mye kan skje den tredje uken, sa Dumoulin.

– Uansett er dagens etappeseier innkassert. Det var allerede et ganske vellykket ritt for oss, men nå har vi både etappeseier og den rosa trøya.

Sindre Skjøstad Lunke er hjelperytter hos Sunweb-laget og skal i dagene som kommer gjøre det han kan for å forsvare den rosa ledertrøya. På temporittet endte han på 126.-plass, slått med 7.23 minutter.

Thomas-revansj

Geraint Thomas startet tidlig på tempoetappen og endte opp som annenmann. Briten fikk sine sammenlagtambisjoner knust søndag, da han tapte mange minutter på en massevelt forårsaket av en politimotorsykkel.

Thomas ble tirsdag slått med 49 sekunder av den "flygende hollender", som Dumoulin kalles. Nederlandske Bob Jungels tok tredjeplassen 56 sekunder bak.

Også den siste etappen i årets Giro d'Italia er en tempoetappe. Det er en tre mil lang flat etappe inne i Milano.

Les mer om

  1. Giro d'Italia