Sport

Full forvirring rundt Sagan - var klar til å starte dagens etappe

Peter Sagans lag håpet å få omgjort utestengelsen. På hotellet satt Peter Sagan og var klar til å starte onsdagens etappe.

Peter Sagan er kastet ut av Tour de France. Men laget hans, Bora-hansgrohe, håper å få omgjort beslutningen.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

VITTEL/OSLO: I startområdet i Vittel var det full forvirring rundt Peter Sagan (27) onsdag formiddag.

Men da rytterne ble vinket i vei på den 5- etappen, var det ingen Sagan på start.

Etter at Mark Cavendish deiset i bakken og krasjet ut av hele Touren på den 4. etappen, ble Peter Sagan kastet ut av Tour de France for å ha forårsaken det hele.

Etter først å ha blitt deplassert, fikk Sagan beskjed om å pakke sakene sine - han var ute av hele rittet.

Les også

Sagan etter utestengelsen: – Jeg synes ikke jeg gjorde noe galt

Innspurten på den 4. etappen til Vittel ble høydramatisk da Mark Cavendish (til venstre i bildet) gikk i bakken. Peter Sagan fikk skylden og ble tirsdag kveld kastet ut av Touren.

– Peter er klar

Laget, Bora-hansgrohe, protesterte på avgjørelsen. Onsdag formiddag kom det meldinger fra Frankrike om at denne protesten ikke hadde ført frem og at Sagan definitivt var ute.

Men Aftenposten var til stede da Bora-lagets sjef, Ralph Denk, meddelte pressen at de slettes ikke har gitt opp å få Sagan tilbake i rittet. Det var like før klokken 12.

Les også

Sagans lag protesterer mot diskvalifisering: - Det var et uhell

– Vi vet fortsatt ikke hva som skjer. Men Peter er klar til å starte etappen om vi får grønt lys. Han er i området her. Vi har fortsatt en time på oss. Jeg håper UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) omgjør beslutningen sin, fordi etter min mening er beslutningen om å kaste ham ut av rittet gal, sier Denk.

Han viser til bildene som dukket opp utover tirsdagen som viser at Cavendish ikke går i reklameskiltene som følge av en albue fra Sagan slik det kunne se ut fra de første TV-bildene.

Utenfor Bora-lagets buss i Vittel hadde politiet tatt oppstilling onsdag formiddag.
Les også

Cavendish har pådratt seg brudd – ute av Tour de France

– Ikke rettferdig

– Cavendish kom fort bakfra, traff Peter først, og Peter brukte bare armen og albuen til å holde balansen. En kan jo bare tenke seg hvor vanskelig det er å holde balansen når man blir truffet av Cavendish i så stor hastighet, forklarer Denk.

– Beslutningen er ikke rettferdig, legger han til.

Han sier lagets sportsdirektører fikk beskjed om at Sagan ble deplassert, før det hele plutselig endte opp med at han var sendt ut av hele konkurransen.

Starten på den første fjelletappen i årets Tour de France, starter klokken 13.10.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor hardhausene i Tour de France hylles:

Les mer om

  1. Tour de France