Sport

Platinis siste sjanse til å bli frifunnet: - Jeg er optimist

Michel Platini møtte til høring i ankesaken mot utestengelsen fra fotball.

Fredag møtte Michel Platini til høring i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne - idrettens høyeste domstol. NTB scanpix

Den suspenderte UEFA-presidenten Michel Platini er klippefast i troen på at han skal vinne fram med sin anke. Fredag møtte han til ny høring i saken.

Platini er utestengt fra all fotball i seks år som følge av en pengeutbetaling han mottok fra tidligere FIFA-president Sepp Blatter i 2011. De rundt 17 millioner kronene var ifølge Blatter betaling for tjenester Platini utførte for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) rundt årtusenskiftet, men ingen av partene har klart å fremlegge dokumentasjon på franskmannens arbeid.

Ny runde

Saken har vært gjennom ankebehandling i FIFA-systemet, uten at Platini vant fram med sitt krav om å bli frikjent. Fredag møtte derfor franskmannen til høring i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne — idrettens høyeste domstol.

Sepp Blatter stilte som vitne. NTB scanpix

— I dag starter vi en ny kamp, en slags finale. Jeg håper utfallet blir bra, sa Platini til det ventende pressekorpset da han ankom fredagens høring.- Selvfølgelig er jeg optimist med tanke på at vi skal vinne, tilføyde han.

Voldgiftsrettens generalsekretær Matthieu Reeb opplyste at FIFAs og UEFAs visepresident Angel Maria Villar er blant vitnene som er innkalt av Platini advokater.

Reeb antydet videre at en endelig avgjørelse i saken kan foreligge allerede i begynnelsen av neste uke - avhengig av hvor lang høringen utvikler seg til å bli.

— Vi vet ikke eksakt når avgjørelsen faller, men forhåpentlig tidlig i neste uke eller litt senere, sa han.

Les også

Platini og Blatter fortsatt utestengt - straffen redusert

Blatter-sak senere

Kommende tirsdag avholder UEFA sin årlige kongress i Budapest. Om avgjørelsen i Platini-saken faller før den tid, er uklart.

Også tidligere FIFA-president Sepp Blatter er dømt til seks års utestengelse for den samme pengeoverføringen. Sveitseren har også klaget avgjørelsen til CAS, og vil møte til høring på et senere tidspunkt.

Fredag vitnet han i saken mot Platini.

— Jeg ble spurt om å vitne i saken, og er glad for å gjøre det. Det skal bli hyggelig å se Platini igjen, sa Blatter da han ankom CAS. (©NTB)

 1. Les også

  Slår alarm om europeisk fotball: - Kan fort bli dratt inn i samme dragsuget som FIFA

 2. Les også

  FIFAs etikkmedlem samarbeidet med korrupsjonstiltalt fotballtopp

Relevante artikler

 1. SPORT

  Dommen har falt: Platini er ferdig som UEFA-president

 2. FOTBALL

  Skandaliserte Sepp Blatter tapte i CAS

 3. SPORT

  Blatter sier han vil akseptere nederlag i retten

 4. SPORT

  Blatter har takket ja til Putin-invitasjon

 5. FOTBALL

  Platini slipper straffeforfølgelse etter FIFA-utbetaling

 6. FOTBALL

  Michel Platinis fall: Fra konge til knust pamp