Norges sportssjef kritiserer Eikings lag: – En bagatell som de har blåst opp

At Odd Christian Eiking ble kastet ut av Vuelta a España grunnet «upassende oppførsel», får ikke konsekvenser for VM-deltakelsen.

FÅR SYKLE VM PÅ HJEMMEBANE: Odd Christian Eiking.

Spekulasjonene har vært mange etter at Odd Christian Eiking søndag fikk beskjed om at han ikke fikk stille til start på den siste etappen av Vuelta a España.

Twitter begrunnet laget hans, franske FDJ, avgjørelsen med at askøyværingen hadde oppført seg upassende dagen før, og «ikke vil kommentere saken ytterligere utover at profesjonelle idrettsutøvere til enhver tid må oppføre seg eksemplarisk».

Landslagssjef Stig Kristiansen uttalte til Bergens Tidende tidligere mandag at Eikings forseelse var av «ytterst liten art». Sportssjef Hans Falk har samme inntrykk.

– Hvis det er «en forseelse av ytterst liten art», hvorfor forteller dere ikke hva som har skjedd?

– Stig prater med Odd akkurat nå og sier at dette ikke får noen konsekvenser, da dette er som vi forstår det en bagatell som FDJ har blåst opp. Så får dere høre med FDJ, sier Falk til Aftenposten.

FDJ har imidlertid avvist alle forespørsler om å kommentere saken.

I møte med Eiking

Ifølge Falk snakker altså Kristiansen med Eiking i dag, mandag ettermiddag.

Også Kristiansen varslet om møte tidligere mandag.

– Dette er ikke noe som får konsekvenser for hans VM-deltakelse. Vi retter blikket mot søndag, sa Kristiansen.

Få alt om sykkel-VM i Bergen her!

Les også

Norsk sykkelrytter kastet ut av Vuelta a España: – Upassende oppførsel

Etter at han utvekslet tekstmeldinger med Eiking tidligere mandag, fortalte Kristiansen litt mer om saken.

– FDJ har lagt lokk på saken og ønsker ikke å si noe som helst. Jeg har funnet ut av hva som har skjedd, men ikke via dem, sa Kristiansen, og la til:

– I min verden er dette en forseelse av ytterst liten art.

Får ingen VM-konsekvenser

Eiking er en del av Norges ni mann store tropp til herrenes fellesstart søndag 24. september. Der har han fått en fri rolle.

Les også

«Jeg var så kald på fingrene at jeg ikke fikk dem ned i lommene. Jeg fikk ikke tak i mat.»

– Hva var det som skjedde i Madrid?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Kristiansen.

– Han har hatt en ganske turbulent tid i FDJ. Har forholdet mellom laget og rytteren hatt noe å si for avgjørelsen?

– Han har gått på en tynn line der lenge, og nå gjorde han et feiltramp. Min opplevelse er at han er blitt brukt som et eksempel for flere, og ettersom han står uten kontrakt neste sesong, var han enkel å bruke, sier landslagssjefen.

Bytter lag

Eiking har allerede signert kontrakt med det belgiske laget Wanty-Groupe Gobert for neste sesong. Vuelta a España var antakelig det siste rittet han syklet for FDJ.

Frem til han ble kastet ut, lå han an til å bli nummer 48 i rittet. Det ville vært den beste norske sammenlagtplasseringen i et Grand Tour-ritt siden Kurt Asle Arvesen ble nummer 46 i samme ritt i 2006.

– Alt jeg kan si er at verken jeg eller laget vil komme med noen ytterligere kommentarer rundt denne saken, skrev Eiking i en SMS til BT søndag.