Sport

- Jeg har kanskje ikke så mye i VM å gjøre

En småskadet Alexander Kristoff langt unna toppformen ser at VM i slutten av september kan bli for tøft.

PÅVIRKES: Alexander Kristoffs form er fortsatt påvirket av sykdomsperioden. (arkiv)
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Stavanger-syklisten har levert gode resultater gjennom hele sesongen, men har fått trøbbel i sesongavslutningen. Lungebetennelsen som satte Kristoff utenfor Arctic Race of Norway i begynnelsen av august, gjør at 26-åringen fortsatt sliter når løpene blir for harde. På toppen av det hele brøt han søndagens GP Ouest France – Plouay med en muskelskade.

— Jeg tror det var noe med sittestillingen på sykkelen. Noe var i hvert fall helt feil. Jeg fikk problemer i hamstringen på baksiden av låret, og ga meg da det gjensto halvannen runde av rittet. Det er ganske sårt nå, sier Alexander Kristoff til Aftenbladet mandag formiddag.

Ingen spurterløype

Om tre uker sykles VM i italienske Firenze. Løypa på fellesstarten er hard og få av spurterne vil ha mulighet til å hevde seg i toppen. Trolig kjemper Kristoff med Thor Hushovd om den siste plassen på det norske laget. Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er selskrevne – dersom de holder seg friske.

— Jeg tror ikke jeg blir tatt ut. Men jeg har kanskje ikke så mye å gjøre i VM heller – slik formen min er nå. Edvald og Thor viser at de er på gang, mens jeg sliter mer, forklarer Kristoff.

Thor Hushovd har flere gode resultater etter at han ble utelatt fra BMC-laget som syklet Tour de France. I helgen var han med å kjempe om seieren i GP Ouest France – Plouay – det samme rittet som Kristoff brøt.

Blodprosenten ned

— Sykdommen er ute av kroppen, men den spiller fortsatt inn på formen. Blodprosenten har gått ned, jeg merker at pulsen er høyere enn normalt når jeg trener. Det tar tid å komme tilbake i form etter en slik betennelse, sier Kristoff – som kan se tilbake på en svært god sesong med deltakelsen i Tour de France som høydepunktet.

— Jeg kommer til å sykle Paris – Brussel neste helg, så får vi se hvordan kroppen kjennes etter det. Jeg vil ikke tyne meg selv for mye når formen ikke kjennes bedre, sier Kristoff om sesongavslutningen.

Les mer om

  1. Sykkelritt
  2. Alexander Kristoff