Sport

Ruud gikk på ny smell i Wimbledon

Casper Ruud røk ut av doubleturneringen i Wimbledon onsdag.

Wimbledon er over for Casper Ruud for denne gang. NTB scanpix

 • NTB

Oppgjøret mot Marcelo Arevalo og Miguel-Angel Reyes-Varela i London endte 7-6 (7-3), 1-6, 3-6, 4-6.

Arevalo og Reyes-Varela er doublespesialister og lever av å spille turneringer sammen. Ruud og Harris satser i første rekke på en singlekarriere.

Les også

Tennisyndlingen har ikke altfor høye tanker om seg selv

Det første settet ble av det særdeles jevne slaget, men på stillingen 6-5 så Ruud og Harris ut til å ha festet et avgjørende grep. To settballer i egen serve ble imidlertid rotet bort, og dermed ble det likevel tiebreak.

Der reiste duoen seg mesterlig etter å ha rotet bort den gylne settmuligheten. Ruud spilte sikkert og meget godt gjennom hele åpningssettet og var også toneangivende da settseieren ble halt i land med 7-3.

Les også

Wimbledon-eventyret over for Ruud, servet i senk av gigant: – Var litt nervøs

Medisinsk tilsyn

I pausen som fulgte måtte Harris ha medisinsk tilsyn. Sørafrikaneren pådro seg en skade i leggen i singleoppgjøret mot den sveitsiske superstjernen Roger Federer tirsdag, og lenge var det usikkert om han kunne double sammen med Ruud.

Etter å ha fått 1. rundekampen utsatt i et døgn for at Harris skulle få undersøkt sin trøblete legg, kom sørafrikaneren på banen med en solid bandasje torsdag. 22-åringen så ikke hundre prosent komfortabel ut og gjorde uvanlig mange enkle feil.

I sett nummer to fikk Ruud og Harris raskt problemer. Arevalo og Reyes-Varela tvang umiddelbart fram et servebrudd og stormet deretter videre til 3-0 etter å ha holdt egen serve og brutt på ny. Da var i realiteten settet tapt for Ruud og Harris, som til slutt røk 6-1.

Bratt motbakke

Tredje sett ble heller ingen oppløftende affære for nordmannens og hans sørafrikanske makker. De havnet raskt på defensiven og så etter hvert mer og mer motløse ut.

Doublekampene i Wimbledon spilles best av fem sett, og dermed var det fortsatt håp om en snuoperasjon for sett nummer fire, men håpet svant da Arevalo og Reyes-Varela brøt Ruud og Harris allerede i første game.

Derfra fant ikke nordmannen og hans makker noen vei tilbake i kampen og tapte 4-6.

Dermed er årets Wimbledon-eventyr over for Casper Ruud. Tirsdag røk ut av singleturneringen mot den amerikanske servekanonen John Isner.

Les mer om

 1. Tennis
 2. Casper Ruud

Relevante artikler

 1. SPORT

  Motstanderen trakk seg etter å ha blitt herjet med av Casper Ruud

 2. SPORT

  Wimbledon-eventyret over for Ruud, servet i senk av gigant: – Var litt nervøs

 3. SPORT

  Casper Ruud var i trøbbel mot spiller rangert som nummer 429 i verden

 4. SPORT

  Ruud sjanseløs i Sverige

 5. SPORT

  Ruud klar for storturnering i USA

 6. SPORT

  Eksperter om Ruuds Wimbledon-motstander: – En av de verste han kunne trukket