Mowinckel med første norske pallplass sammenlagt på 24 år

Kula glapp, men Ragnhild Mowinckel (30) kom på pallen i super-G-avslutningen og er den første norske kvinnen til å komme på pallen sammenlagt i en cup siden 1999.

Ikke siden Andrine Flemmen kom på tredjeplass i storslalåm-cupen i 1999 hadde en norsk kvinne klart å være blant de tre beste sammenlagt i verdenscupen i utfor, super-G, storslalåm eller slalåm.

Det var før Ragnhild Mowinckel klarte det torsdag.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg har vært ganske stabil i år, og den skikjøringen man har er god nok. Det har vært et mål, og da er det veldig deilig å avslutte på den her måten, sier Mowinckel til Viaplay.

Moldenseren hadde også muligheten til å bli den aller første norske kvinnen til å gå helt til topps i en av sammenlagtcupene, men der ble det ikke fullklaff i sesongens siste super-G-renn.

Lara Gut-Behrami vant rennet, og klatret samtidig til topps i super-G-cupen.

På plassene bak henne fulgte italienske Federica Brignone og Ragnhild Mowinckel, og det ble også topp tre sammenlagt i super-G-cupen.

– Jeg prøvde mitt beste. Selvfølgelig kjente jeg at det var litt mer nerver på start i dag, sier Mowinckel.

Hva skjer denne uken? I VGs nye sportskalender får du oversikt over alt av sport

Italienske Elena Curtoni ledet sammendraget før torsdagens renn, men med en skuffende tiendeplass flat hun ned til fjerdeplass i super-G-cupen.

Mowinckel har kjempet i super-G-toppen hele sesongen, og startet med tredjeplass i Lake Louise i desember.

Etter seieren i Cortina i januar ledet hun også i sammendraget, men 18. og 16. plass i de to super-G-rennene på hjemmebane i Kvitfjell tidligere denne måneden sendte flere konkurrenter forbi.

Likevel klarte hun altså å komme seg på pallen sammenlagt, etter den tredje super-G-pallplassen for sesongen torsdag.

– Jeg er kjempefornøyd med det. Dessverre for min del ble Kvitfjell avgjørende. Det gikk ikke spesielt bra der, sier Mowinckel.

Fra startnummer fire kjørte Kajsa Vickhoff Lie inn til ledelse i sesongavslutningen, men hun ble til slutt dyttet ned til niendeplass.

Hva skjer denne uken? I VGs nye sportskalender får du oversikt over alt av sport