Klar for sluttspillet for første gang på 16 år

NBA-laget Sacramento Kings har blitt latterliggjort og hengt ut. Natt til torsdag klarte de endelig å sikre seg en plass i sluttspillet.

ENDELIG: Stjernen De’Aaron Fox har vært lojal og blitt i Sacramento – natt til torsdag fikk han endelig betalt.

De har i mange år levd i skyggen av naborival Golden State Warriors, og selv om Sacramento faktisk er delstadshovedstad for California har de fort blitt glemt når man skal liste opp lagene på gullkysten.

«Lakers, Clippers og Warriors – det var vel det?»

Men den tiden er over – Sacramento Kings er klare for sluttspillet etter å ha slått Portland Trail Blazers 120–80 natt til torsdag.

– Vi vil gjøre større ting enn dette, men 16 år, det er lang tid, sier De’Aaron Fox ifølge nyhetsbyrået AP.

Sist Kings spilte i NBA-sluttspillet var Fox 8 år gammel.

Han ble draftet av Sacramento i 2017 og har vært lojal til laget til tross for svake resultater. Nå har han endelig fått betalt.

Fox scoret 18 poeng i seiren, og Kings ligger på 3. plass i den vestre NBA-avdelingen – langt foran «storebror» Golden State Warriors (6. plass).

Den 16 år lange sluttspilltørken til Kings var den lengste NBA-historien, og lengre enn noen nåværede lag i hvilken som helst amerikansk sport (NBA, NFL, MLS, MLB, NHL).

NFL-laget New York Jets tar nå over den tittelen med sine 12 sesonger uten sluttspill.

«De fleste vil bli overrasket om dette er sesongen Kings endelig klarer å komme seg til sluttspill igjen for første gang på 16 år», skrev VG i årets NBA-guide.

Vi tok feil.

Se den spennende NBA-innspurten med VG+ Sport