Brast i gråt etter bestemannspremie: – En drøm for meg

CASTELLÓN/OSLO (VG) (Iran-Norge 9–41) Som ventet ble det en knusende seier til Norge mot Iran, men kampens øyeblikk kom først etter kampslutt. Da ble Iran-keeper Fatemeh Khalili kåret til kampens beste spiller, og tårene strømmet fra flere hold.

– Fantastiske scener. Det er slike øyeblikk jeg blir veldig rørt av. Definitivt VMs beste øyeblikk, sier Henny Reistad til VG mens hun fremdeles hadde tårer i øynene.

– Det er jo kanskje et av de fineste øyeblikkene jeg har vært med på. Idretten fører folk sammen, og det er flott å se på. Jeg ble rørt langt inn i hjertet, sier Camilla Herrem til VG.

For selv om Norge vant med 32 mål, var det den iranske keeperen som ble kåret til kampens beste spiller.

Da hun gikk frem for å hente bestemannsprisen kom tårene, før lagvenninnene flokket seg rundt henne i stor jubel.

– Det var en drøm for meg å være med i VM. Å vinne kampens beste spiller er helt utrolig. Det er helt massivt og jeg klarer ikke å beskrive hvordan det føles, sier Khalili til TV 3.

– Jeg følger de norske jentene på Instagram og ser på kampene deres. Jeg har alltid drøm å spille mot dem og stå ved siden av dem. De er veldig snille og verdige vinnere.

– Neste drøm er å bli verdens beste keeper, avslutter Khalili.

Khalili stoppet de norske stjernene flere ganger i den første omgangen, og hver gang jublet hun stort.

– Å se den idrettsgleden de viser for henne er veldig fint. Vi sto der med frysninger alle sammen, sier Emilie Hovden til VG.

– Hun fortjente den prisen. Hun spilte fantastisk mot Romania fredag også. Når du ser den gleden det gir henne så knekker jo jeg sammen, vet du, sier Herrem.

Les også

Debuterer i håndball-VM med hijab: – En historisk begivenhet

– Var hun vanskelig å score på?

– Ja, hun sto lenge og gjorde seg stor og gjorde gode utfall. Hun var en god keeper og vi visste før kampen at hun er Irans beste spiller, sier Reistad som misset på to skudd mot Khalili før hun scoret sitt første mål før pause.

– Jeg traff henne på venstrefoten. Hun er bra. Jeg er skikkelig imponert. Og jeg var forberedt på henne. Jeg hadde studert det hun gjorde mot Romania, sier seksmålsscorer Herrem.

Etter kampen samlet begge lag seg til et felles lagbilde i det ene målet:

I SKJØNN FORENING: Iran- og Norge-spillerne stilte seg opp for et felles lagbilde rundt Khalili etter kampen.

– Hvor god er Iran-keeperen?

– Det er vanskelig å si. Hun er en av de keeperne i VM som får mest skudd på seg. Hun er en helt okay målvakt og fortjente så absolutt prisen som banens beste, sier Mørk.

– Det er dette idrettsglede handler om. Et utrolig sterkt øyeblikk, sier hun om bestemannsprisen til Khalili.

Les også

Vant med 32 mål: Gikk glipp av rekorden

Mange har kritisert at VM er blitt utvidet til 32 lag med større kvalitetsforskjeller mellom lagene. Men Herrem synes den blir overskygget av at jenter fra den islamske republikken VM-debuterer.

– Denne kampen kommer til å bli husket for øyeblikket etter kampen. Akkurat slik skal det være, sier Herrem som misset et av sine seks skudd før pause på Khalili.