Sport

Elverum-bragd i Champions League-åpningen

Elverum tok en sensasjonsseier i håndballens mesterliga da Porto ble slått 30-28 i Portugal torsdag, men Alexander Blonz ble skadd i sluttsekundene.

Alexander Blonz spilte en fantastisk kamp for Elverum.
  • NTB

Porto - Elverum 28–30

Anført av Alexander Blonz (20) og keeper Thorsten Fries fikk Elverum en god start på kampen og ledet 10-9 etter 20 minutter, men de siste ti minuttene av omgangen herjet hjemmelaget og vendte til 16-12-ledelse halvveis.

Porto holdt på forspranget et stykke ut i den andre omgangen, men Elverum var à jour på 21-21 og rykket til 27-23-ledelse åtte minutter før slutt. Laget holdt unna for vertenes sluttspurt og halte i land to kjærkomne poeng.

Et stygt skår i gleden over det som ellers ville vært en drømmestart på den nye mesterligasesongen, er at stjernespilleren Blonz ble skadd i sluttsekundene. I kampens siste angrep fikk han en vridning i kneet og ble liggende. Ifølge TV 2 skal han ha fått kneskålen ut av ledd.

Gunnar Pettersen mener det virket som at Porto tok lett på Elverum.

– Porto-spillerne jublet ikke stort da de scoret. Det var mer en selvfølge for dem. Det var først etter 15 minutter at de for alvor begynte å vise følelser da de hadde scoret mål, sa Pettersen.

Blonz førte an med 10 mål på 13 avslutninger. Dominik Máthé scoret nest flest mål for Elverum med fire, mens superstjernen Luc Abalo bidro med tre mål på like mange avslutninger i den siste omgangen.

Les også

Sagosen-show i Kiel-debuten: – Han er en trollmann

Fries hadde redningsprosent på over 27.

Onsdag vant Mesjkov Brest (over Vardar Skopje) og Flensburg-Handewitt (over Kielce) i Elverums gruppe. Kampen mellom Szeged og Paris Saint-Germain er utsatt og har ikke fått ny dato.

Neste kamp for Elverum er borte mot Vardar i Nord-Makedonias hovedstad Skopje torsdag 24. september.

(©NTB)

Les mer om

  1. Håndball
  2. Alexander Blonz
  3. Elverum