Pogacar mot Tour de France-seier etter tempo-oppvisning

Tadej Pogacar var ustoppelig og distanserte landsmannen og sammenlagtleder Primoz Roglic med 1.56 minutter. Han går mot seieren i årets Tour de France.

Tadej Pogacar går mot sin første Tour de France-seier etter å ha vunnet lørdagens tempo og overtatt den gule ledertrøyen fra landsmannen Primoz Roglic.

Tempoetappen var på 36,2 kilometer fra Lure til La Planche des Belles Filles.

Primoz Roglic ledet med 57 sekunder, men 21 år gamle Pogacar hadde halvert avstanden før de siste fem kilometer opp til La Planche des Belles Filles. Med 4,2 kilometer igjen hadde han tatt igjen det tapte, og 21-åringen økte inn mot målgang.

I sammendraget leder Pogacar med 59 sekunder på landsmannen Roglic.

Nordmennene Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen har siden åpningsetappen hvor Kristoff vant, vært hjelperyttere for den unge sloveneren.

Les også

Nytt dansk soloshow i Tour de France – norsk bom

Les også

Tour de France direkte: Slik var dagens tempoetappe

– Jeg trodde det var en drøm. Det var bare helt utrolig. Dette er en seier ikke bare for meg, men for hele laget. Vi var sammen og inspiserte hele løypa, og jeg visste hele tiden hvor jeg skulle sette inn kreftene, sa Pocagar.

Sloveneren tok sin tredje etappeseier i rittet og han stikker av med tre trøyer. Den gule ledertrøyen, klatretrøyen og den hvite ungdomstrøyen.

Vant vant etappen med 1.21 sekunder foran nederlandske Tom Dumolin og Richie Porte. Porte ender opp med tredjeplassen i sammendraget, 3.30 minutter bak Pogacar.

Laengen endte på 62.-plass, slått med 7.12 av lagkameraten.

Edvald Boasson-Hagen var 8.22 minutter bak på 89.-plass. Kristoff var 9.09 bak og 109.-plass, mens Amund Grøndahl Jansen ble nummer 114 – slått med 9.15.

Den siste etappen på 122 kilometer inntil Champs-Élysées er fredet med tanke på sammenlagtseieren.